Як знайти файл на комп'ютері Windows 10.

Знання як правильно використовувати пошук файлів дійсно спрощує роботу на комп'ютері під керуванням Windows 10. Значно швидше ввести назву або фразу змісту файлу, ніж шукати його в системі, особливо якщо на жорсткому диску зібралося багато даних. Пошук файлів і папок, а після переходу на останню версію системи і додатків дозволяє заощадити час користувача.

Ця стаття розповість, як знайти файл або папку на комп'ютері з Windows 10. Так як останнім часом пошук допрацьовується з кожним випуском рекомендуємо до останньої версії оновити Windows 10. А також не варто забувати про швидкому пошуку в провіднику системи, який дозволяє знайти файл у вмісті.

Зміст:

  • 1 Пошук файлів і папок в Windows 10
    • 1.1 Оновлений пошук
    • 1.2 Пошук в провіднику
  • 2 Пошук по вмісту файлу в Windows 10

Пошук файлів і папок в Windows 10

Оновлений пошук

Оновлений пошук дозволяє швидко знаходити не тільки файли і папки, а й встановлені додатки (довірені з магазину або класичні) і параметри системи в Windows 10.Якщо ж користувач заздалегідь знає, який тип файлу потрібно знайти, можна вказати його значення в пошуковому вікні. В такому випадку користувачу будуть виводитися тільки додатки, документи, різні настройки або ж папки.

Користувачеві досить в пошуковому рядку почати вводити назву потрібного файлу, папки або ж додатка.У результатах пошуку буде представлено кращу відповідність запиту користувача. Відкрити новий пошук можна натиснувши відповідну кнопку на панелі завдань або поєднання клавіш Win + Q. Задіяти можливості пошуку можна почавши вводити назву папки або файлу прямо в меню пуск.



Пошук в провіднику

У порівнянні з попередніми версіями операційної системи навіть пошук в провіднику отримав деякі оновлення і доопрацювання. Користувачеві досить вибрати розташування і в пошуковому рядку провідника почати вводити ім'я файлу або папки.Після деякого часу очікування будуть виведені всі знайдені збіги за замовчуванням в назвах файлів і папок.



Пошук по вмісту файлу в Windows 10

За замовчуванням оновлений і раніше доступний пошук в провіднику шукають збіги тільки в назвах файлів і папок.Але є можливість додати в індексацію вміст всіх текстових файлів. В такому випадку можна буде включити пошук по вмісту файлу в системі. Після чого можна буде виконувати пошук файлів за допомогою введення певного змісту тексту поточним файлом.

Перейдіть в розділ стандартної панелі управління Параметри індексування> Додатково> Типи файлів, і змініть пункт як слід індексувати такі файли на значення індексувати властивості і вміст файлів.Перебудова індексу може зайняти значний час. Деякі види і результати пошуку будуть, можливо, надавати неповні відомості (до завершення перебудови).



Найпростіше в оновленому пошуку ввести значення параметри індексування та перейти в потрібне розташування прямо з результатів пошуку.Після чого в оновленому пошуку можна буде вводити будь-яку фразу з документа і в результатах буде представлений файл із зазначеним вмістом. Для пошуку по вмісту файлу в провіднику потрібно вибрати додатковий параметр Вміст файлів.



Висновок

Якщо ж користувачеві потрібно знайти програму або ж параметри системи тоді краще скористатися оновленим пошуком по системі.Для зручного пошуку системних файлів рекомендується використовувати швидкий пошук в провіднику. Пошук по вмісту потрібного файлу можна виконати як в оновленому пошуку, так і прямо в класичному провіднику.

.

Поделитесь информацией

Share on FacebookTweet on TwitterPlus on Google+


EmoticonEmoticon