Налаштування кольорів монітора Windows 10.

Налаштування кольорів екрану можна здійснити в інтерфейсі самого монітора або безпосередньо в Windows 10. Якщо настройки зображення в різних моніторах трохи відрізняються, то параметри кольорів монітора в операційній системі не зради. У користувача є можливість налаштувати яскравість, відтінок, контрастність, насиченість і навіть колірну температуру в програмі драйверів відеокарти.

Дана стаття розповість як налаштувати кольору монітора в Windows 10. Тут стоїть питання в тому, а як правильно підібрати кольори монітора, щоб зображення було як реальне. Налаштувати кольори монітора під себе можна декількома способами починаючи від програмного забезпечення драйверів графічних карт і закінчуючи засобом калібрування монітора в Windows 10.

Зміст:

  • 1 Як правильно налаштувати кольору на моніторі
  • 2 Налаштування кольорів монітора
    • 2.1 Панель управління NVIDIA
    • 2.2 Налаштування Radeon
  • 3 Як відкалібрувати монітор в Windows 10

Як правильно налаштувати кольору на моніторі

За замовчуванням на дорогих моніторах зображення вже дуже гідне і не вимагає додаткової настройки.Якщо ж картинка не підходить для користувача, тоді вже можна перейти до самостійного налаштування в інтерфейсі самого монітора. Додатково змінити колірні параметри можна в самій операційній системі.

Рекомендується налаштовувати картинку на моніторі так, щоб вона за кольорами збігалася з листом чистого паперу в кімнаті з нормальним освітленням.Провести таку точну настройку дійсно складно, а в деяких випадках і зовсім не реально. У такому випадку можна скористатися засобами самої операційної системи з калібрування кольорів.

Налаштування кольорів монітора

У самій операційній системі для настройки кольорів монітора використовується програмне забезпечення для коректної роботи графічного адаптера.Перед налаштуванням зображення рекомендуємо оновити драйвера відеокарти на Windows 10. Після установки останніх оновлень можна власне і переходити до самостійно настройки кольорів монітора. А також потрібно переконатися що встановлено правильне дозвіл екрана на Windows 10.

Панель управління NVIDIA

Через панель управління NVIDIA можна регулювати налаштування кольору робочого столу для дисплеїв або поліпшити якість зображення, якщо використовується телевізор. Перейдіть в розділ Дисплей> Регулювання параметрів кольору робочого столу, і виберіть Використовувати налаштування NVIDIA.



Після чого стануть доступні до зміни яскравості, контрастності, гамма, цифрова інтенсивність і відтінок. Дуже високий або низький значення яскравості і контрастності може обмежити доступний діапазон гами.

Регулювання параметрів кольору для відео дозволить вибрати оптимальні настройки зображення відео на Вашому дисплеї.Рекомендується в ході регулювання запустити відтворення відео, щоб бачити зміна налаштувань в дії. Досить перейти в розділ Відео> Регулювання параметрів кольору для відео, і вибрати як виконати настройки кольору З настройками NVIDIA.

Налаштування Radeon

В налаштуваннях Radeon все значно простіше.До налаштуванні кольорів дисплея відносяться основні параметри кольору, такі як яскравість і контрастність. Користувачеві досить перейти в розділ Дисплей> Колір.



В поточному розташування можна налаштувати кольору монітора шляхом зміни параметрів яскравість, відтінок, контрастність і насиченість.При необхідності ніколи не пізно відновити всі значення за замовчуванням виконавши скидання налаштувань.

Як відкалібрувати монітор в Windows 10

Користувач може поліпшити якість передачі кольорів монітором за допомогою засобу калібрування кольорів. Дотримуючись кроків кошти калібрування кольорів монітора налаштуйте гами, яскравості, контрастності і колірного балансу.

Використовуючи оновлений пошук знайдіть і відкрийте параметри калібрування кольорів монітора. Якщо ж підключено кілька моніторів, тоді перемістіть вікно калібрування на екран потребує калібрування.

  • Гамма визначає математичне співвідношення між значенням червоного, зеленого і синього кольору, які передаються в монітор, і інтенсивність світла, випромінюваного монітором .
  • Налаштування яскравості визначає, як будуть виглядати як кольору і тіні на екрані.
  • Налаштування контрастності визначає рівень і яскравість світлих тонів.
  • Налаштування колірного балансу визначає, як будуть відображатися на екрані відтінки сірого.



По завершенню можна зберегти результати калібрування або далі використовувати попередні калібрування.Є можливо порівняти результати вибираючи між поточною і колишньої калібруваннями.

Висновок

Користувачам потрібно під себе налаштовувати квіти зображень на моніторі, так як сприйняття кольорів різними людьми може відрізнятися. Засобами операційної системи вона може змінювати яскравості монітора, насиченості кольорів і контрастності екрану в Windows 10.Додатки управління настройками відеокарт також дозволяють виконувати настройку зображення монітора.

.

Поделитесь информацией

Share on FacebookTweet on TwitterPlus on Google+


EmoticonEmoticon