Що це за процес csrssexe.

Багато користувачів цікавляться що це за два процеси csrss.exe в диспетчері завдань Windows. Але, як і в більшості випадків не зовсім досвідчені користувачі підозрюють про можливість зараження комп'ютера вірусами. Основна проблема в тому, що вони не можуть відрізнити системний процес csrss.exe від вірусу, який зазвичай маскується під процес csrss.exe.

В цій інструкції ми розглянемо що це за процес csrss.exe, і найголовніше розберемося в яких випадках потрібно починати хвилюватися. Оскільки навіть без антивірусних програм можна з легкість ідентифікувати шкідливу програму від системної програми.

Зміст:

  • 1 Що за процес csrss.exe
  • 2 Як відрізнити системний процес від вірусу
  • 3 Як видалити вірус csrss.exe

Що за процес csrss.exe

Даний процес можна зустріти на всіх операційних системах Windows. З проблемою, коли процес починав вантажити процесор користувачі зустрілися починаючи від версії Windows 7.Якщо ж подивитися в диспетчері завдань на опис процесу csrss.exe, то там сказано, що це процес виконання клієнт-сервер.

Більш простими словами можна сказати, що процес csrss.exe відповідає за все консольні програми, використовується при віддаленому підключенні до комп'ютера, при завершенні роботи комп'ютера.

Як відрізнити системний процес від вірусу

Якщо ж говорити конкретно про процес csrss.exe, то варто звернути на пункти представлені нижче. Тільки так можна відрізнити системний процес від вірусу, який шифрується під файлом csrss.exe.

  • Процес виконується системою - якщо ж процес виконується від імені будь-якого з користувачів, то це вже точно говорить про наявність шкідливих програм .
  • Виконується більше двох процесів - на Windows 10 ми спостерігаємо два процеси csrss.exe виконуваних системою. Коли процесів більше, тоді аналогічно потрібно перевіряти систему на наявність вірусів.
  • Навантаження на процесор зазвичай нульова - на операційній системі Windows 7 користувачі скаржилися що завдання csrss.exe вантажить процесор на 100%. Це також говорить про необхідність перевірки системи в цілому.
  • За замовчуванням розташування файлу по шляху C: \ Windows \ System32 - в диспетчері завдань при натисканні на процес правою кнопкою миші вибирайте пункт відкрити розташування файлу, і дивіться де знаходиться файл csrss.exe.

Щоб напевно переконається що файл csrss.exe оригінальний потрібно:

  • Відкриваємо розташування файлу через Диспетчер завдань натиснувши на процес правою кнопкою миші і вибравши пункт Відкрити розташування файлу.

  • Далі в відкрився папці C: \ Windows \ System32 викликаємо Властивості файлу csrss.exe і переходимо у вкладку Докладно.

  • Потім дивимося на пункт Авторські права і за замовчуванням вони повинні належати Корпорації Майкрософт.
  • Як видалити вірус csrss.exe

    Як Ви зрозуміли ідентифікувати вірус самому не складе великих труднощів. При найменших підозрах використовуйте антивірусні програми.Будь-яка антивірусна програма 2018 роки зможе визначити наявність вірусів у системі.

    Пам'ятайте, що системні файли видаляти самостійно не можна, оскільки можна порушити роботу системи. Власне, як і виходить в більшості випадків при самостійному втручанні.У цьому випадку може допомогти скидання налаштувань на Windows 10.

    Можна скористатися програмою AdwCleaner для перевірки комп'ютера на шкідливі програми і при необхідності його лікуванні. Детально як користуватися програмою AdwCleaner ми вже тут розглядати не будемо. Однозначно можна використовувати і інші антивірусні програми, які вже встановлені на комп'ютер.

  • Переходьте на офіційний сайт програми AdwCleaner і завантажуйте її.
  • Запускаєте завантажену програму і приймаєте умови натиснувши кнопку Я згоден.
  • У програмі натискаєте кнопку Сканувати, щоб почати інсталяцію .
  • А також можна використовувати безпечний режим Windows 10, щоб видалити вірус csrss.exe, який зазвичай розташовується по шляху C: \ Windows. Це вже само собою повинно викликати підозру.

    Висновки

    Сподіваюся ми допомогли Вам розібратися що це за процес в диспетчері завдань. А найголовніше показали як відрізнити системний процес від вірусу, оскільки користувачі часто з цим зустрічаються.Сам процес виконання клієнт-сервер csrss.exe повністю безпечний, в тому випадку, коли він системний і не модифікований.

    Перевіряйте самостійно процес, особливо коли csrss.exe вантажить процесор на 100%. Найчастіше проблема зустрічалася на операційній системі Windows 10.

    .

    Поделитесь информацией

    Share on FacebookTweet on TwitterPlus on Google+


    EmoticonEmoticon