Як додати програму в виключення брандмауера Windows 10.

Брандмауер Захисника Windows був доданий компанією Майкрософт з метою збільшення безпеки користувачів в цілому. Ще з перших версій був створений функціонал з можливістю додавання програм і різних додатків в виключення брандмауера. Все тому що існує не мало необхідних програм, які не приймає брандмауер.

Дана стаття покаже як додати програму в виключення брандмауера Windows 10. А також розглянемо як змінити дозвіл взаємодії з додатком або компонентом в брандмауері Захисника Windows 10. Буває набагато легше повністю відключити брандмауер в Windows 10 і перевірити чи працює потрібна програма.

Зміст:

  • 1 Як дозволити додаток в брандмауері
  • 2 Як додати додаток в виняток брандмауера Windows 10

Як дозволити додаток в брандмауері

При запуску нових програм вискакує вікно брандмауера, в якому користувачеві пропонується дозволити або заборонити обмін даними з додатками.Якщо ж користувач помилково вибере неправильний варіант, змінити своє рішення саме в цих налаштуваннях.

  • Відкриваємо брандмауер Windows 10 будь-яким із способів, наприклад, натиснувши Win + Q і в пошуку знаходимо Брандмауер Windows Defender.
  • у розділах брандмауера вибираємо пункт Дозвіл взаємодії з додатком або компонентом в брандмауері Windows.
  • У вікні натискаємо Змінити параметри, а потім вже вибираємо пункт Дозволити іншу програму.

  • У вікні додавання додатки натискаємо Огляд і знаходимо програму , яка відсутня в списку.

  • Як додати додаток в виняток брандмауера Windows 10

    Додавання виключень в брандмауер Windows відбувається шляхом створення правил входять і вихідних підключень.Є можливість створити правило підключення як для програми, так і для порту. Оскільки іноді з'являється необхідність дозволити певний порт для конкретного додатка.

  • Запускаємо вікно брандмауера Windows 10 виконавши команду firewall.cpl у вікні Win + R.
  • Відкриваємо Моніторинг брандмауера Захисника Windows в режимі підвищеної безпеки вибравши в розділах брандмауера пункт Додаткові параметри.
  • Далі переходимо до пункту Правила для вхідних підключень або Правила для вихідного підключення і натискаємо кнопку Створити правило.

  • У вікні вибираємо якого типу правило Ви хочете створити, в нашому випадку вибираємо Для програми і натискаємо Далі.
  • Наступним кроком необхідно вказати шлях програми натиснувши кнопку Огляд і натиснути Далі.
  • Останніми кроками буде вказівка ​​дії, коли підключення задовольняє зазначеним умовам, вибір профілів до яких застосовується правило і вказівка ​​імені нового правила .
  • При створенні невірного правила брандмауера або ж коли підключення блокується правилом брандмауера Windows у користувачів є можливість відключити або зовсім видалити проблемне правило.Для цього потрібно зі списку правил знайти непотрібне правило і в контекстному меню вибрати пункт відключити правило або видалити.

    Висновки

    Брандмауер разом з оновленим Захисником в Windows 10 є корисним засобом захисту системи в цілому . Тому ми не рекомендуємо повністю відключати брандмауер.Більш простим способом вирішення ситуації з не працездатністю додатків через брандмауера є додавання винятків шляхом створення правил вхідних і вихідних підключень.

    В цій статті ми розібралися як додати програму в виключення брандмауера Windows 10. А також рекомендуємо звернути увагу на пункт інструкції як дозволити додаток в брандмауері, оскільки можливо при автоматичному вискакуванні запиту був обраний не правильний варіант.

    .

    Поделитесь информацией

    Share on FacebookTweet on TwitterPlus on Google+


    EmoticonEmoticon