Як створити резервну копію Windows 10.

Резервна копія операційної системи дозволяє користувачеві в будь-який час відновити систему в разі несправності комп'ютера або встановленої операційної системи. В операційній системі Windows 10 є безліч засобів для створення резервної копії, без необхідності використання стороннього програмного забезпечення.Користувачеві досить заздалегідь створити резервну копію операційної системи Windows 10, щоб отримати можливість відновлення системи.

Дана стаття розповість як створити резервну копію Windows 10 використовуючи засоби операційної системи. Розглянемо як створити образ системи, як скористатися службою архівації, для створення точки відновлення системи, і власне, як з резервної копії відновити систему Windows 10.Для створення резервної копії користувачеві необхідно мати вільний диск з достатнім об'ємом пам'яті.

Зміст:

  • 1 Створити образ системи Windows 10
  • 2 Служба архівації Windows 10
  • 3 Відновлення Windows 10 з резервної копії

Створити образ системи Windows 10

образ системи - це копія дисків, необхідних для роботи операційної системи Windows 10.У нього також можна включати додаткові диски. Образ системи можна використовувати для відновлення комп'ютера в разі несправності жорсткого диска або комп'ютера, при цьому не можливо вибрати окремі елементи для відновлення.

  • Відкрийте класичну панель управління виконавши команду control в вікні Win + R.
  • Перейдіть в розділ Система та безпека> Резервне копіювання та відновлення, і в поточному розташуванні виберіть пункт Створення образу системи.
  • У вікні, виберіть пункт На жорсткому диску і вкажіть потрібний диск, після чого натисніть кнопку Далі.

  • Далі при необхідності вкажіть додатково які диски Ви хочете включити в архівацію (за замовчуванням додаються диски, необхідні для запуску Windows 10).

  • У останньому вікні засоби створення образу системи перевірте раніше зазначені дані і натисніть кнопку Архивировать.

  • По завершенню процесу архівації даних користувачеві буде запропоновано створити диск відновлення системи, який можна використовувати для завантаження комп'ютера.На ньому також містяться засоби відновлення системи Windows 10, за допомогою яких можна відновити систему в разі серйозної помилки або відновити комп'ютер з образу, використовуючи образ системи.

    У відкритому вікні виберіть дисковод компакт-дисків або DVD-дисків і вставте чистий диск в дисковод.Далі натисніть кнопку Створити диск, після чого система запише диск відновлення.

    Служба архівації Windows 10

    В операційній системі Windows 10 з'явилася оновлена ​​служба архівації, що дозволяє виконувати резервне копіювання з використанням історії файлів. Є можливість зберегти резервні копії файлів на іншому пристрої і відновити їх у разі втрати, пошкодження або видалення оригінальних даних.

  • Відкрийте Пуск> Установки> Оновлення та безпека> Служба архівації.
  • У поточному розташуванні натисніть кнопку Додавання диска і виберіть доступний зовнішній диск.

  • Далі відкрийте Інші параметри та натисніть кнопку Архивировать дані зараз, вказавши потрібні папки для архівації (Виконати резервне копіювання цих папок).

  • Дочекайтеся завершення створення резервної копії, після чого в разі втрати або пошкодження даних їх можна буде відновити. Досить відкрити натиснути кнопку Відновити файли з поточної резервної копії в супутніх параметрах або відновлення особистих файлів в Історії файлів стандартної панелі управління.

    Відновлення Windows 10 з резервної копії

    Windows 10 має зручне середовище відновлення системи в яку користувач завантажується при неполадку самої операційної системи. А також відкрити середу відновлення можна з завантажувальної флешки або самої системи. Користувачеві досить затиснути кнопку Shift і вибрати пункт Перезавантаження в меню Пуск.Як альтернатива можна перейти в Пуск> Установки> Оновлення та безпека> Відновлення та в пункті Особливі варіанти завантаження натиснути кнопку Перезавантажити зараз.

    Після перезавантаження виберіть дію Пошук і усунення несправностей> Додаткові установки, а потім пункт Відновлення образу системи.

    Після перезавантаження користувачеві необхідно підтвердити свою обліковий запис вибравши її зі списку. Після введення пароля облікового запису з'явиться вікно відновлення комп'ютера з образу. Далі система самостійно знайде останній доступний спосіб системи на жорсткому диску користувача.Після підтвердження виконання операції програма зробить відновлення розділу з архіву.

    Висновок

    Створити резервну копію в операційній системі Windows 10 можна декількома способами. Хоч і створення образу операційної системи займає тривалий час, але це дасть можливість користувачеві завжди відкинути останні зміни в системі буквально в кілька натискань.А також після створення резервної копії необхідно ознайомиться з пунктом відновлення Windows 10 з резервної копії.

    .

    Поделитесь информацией

    Share on FacebookTweet on TwitterPlus on Google+


    EmoticonEmoticon