Як встановити таймер на вимикання комп'ютера Windows 10.

Дуже часто користувачі шукають відповідь на питання як встановити таймер на вимикання комп'ютера Windows 10, так як це було б дуже навіть зручно як при перегляді фільму, так і після завантаження чого небудь. У цій статті я покажу Вам кілька способів як можна встановити таймер на вимкнення комп'ютера Windows 10 за допомогою вбудованих засобів Windows і сторонніх програм.

Зміст:

  • 1 Команда вимкнення комп'ютера через час в Windows 10
  • 2 Як вимкнути комп'ютер по таймеру Windows 10 за допомогою планувальника завдань
  • 3 Як встановити таймер вимикання комп'ютера на Windows 10 за допомогою утиліти Airytec Switch Off

Команда вимкнення комп'ютера через час в Windows 10

Щоб поставити таймер вимикання комп'ютера вам потрібно всього лише виконати команду shutdown -s -t 1800, де 1800 цей час через яке вимкнеться Ваш комп'ютер, в секундах (вимкнеться через 30 хв).Це можна зробити в командному рядку або в оболонці PowerShell.

Я скористався командним рядком, правою клавішею по меню пуск, і вибрав Командний рядок (адміністратор).

Після запуску командного рядка введіть команду shutdown -s -t 1800 для автоматичного відключення комп'ютера через 30 хв.Після виконання команди Вам буде показано повідомлення: робота Windows буде завершена через 30 хв.


Якщо Ви раптом вирішили вимкнути таймер Вам знадобиться ввести в командний рядок команду shutdown/a. Після виконання команди, Вам система покаже повідомлення про скасування.



Цей спосіб є найзручнішим, і не вимагає завантаження стороннього програмного забезпечення. А також підходить і для попередніх операційних систем від Microsoft. Всього одна команда вимкне комп'ютер через час.

Як вимкнути комп'ютер по таймеру Windows 10 за допомогою планувальника завдань

А також встановити таймер вимикання комп'ютера можна за допомогою планувальника завдань.Цей спосіб є зручним тим що ми можемо поставити будь-яку дату і час, щоб вимкнути комп'ютер. Отже, щоб вимкнути комп'ютер по таймеру з Windows 10:

  • Переходимо в Панель управління, вибираємо Великі значки і переходимо в розділ Адміністрування.

  • У відкрився папці виберемо ярлик Планувальник завдань.

  • Далі натискаємо Створити просту задачу ...

  • У цьому вікні нам потрібно написати ім'я завдання , вибираємо будь-який на ваш розсуд. Опис можна залишити порожнім і натискаємо далі.

  • У закладці тригер нам потрібно вибрати коли ми хочемо запускати завдання, Я вибираю одноразово.

  • Після вибору кількості раз, нам пропонує система ввести час, коли комп'ютер буде вимкнений. Після настройки дати та час натискаємо далі.


    У закладці дію виберемо дію: запустити програму і натиснемо далі.

  • По дорозі: C:/Windows/System32 знайдемо програму вимкнення комп'ютера shutdown.exe виберемо і натиснемо Відкрити. В поле додати аргументи вводимо: -s.

  • І останнім кроком на завершення Вам потрібно перевірити чи все Ви правильно ввели і вибрали.

  • Після цих дій комп'ютер буде вимкнений в заданий Вами час. Якщо передумали, просто видаліть створену задачу.

    Як встановити таймер вимикання комп'ютера на Windows 10 за допомогою утиліти Airytec Switch Off

    Попередні способи однозначно хороші оскільки не вимагають скачування сторонніх утиліт, але все ж є багато утиліт які допоможуть Вам вимкнути комп'ютер за таймером з Windows 10.

  • Завантажуємо програму Airytec Switch Off по посиланню.
  • Можна вибрати версію для своєї операційної системи без необхідності установки, що дуже зручно.
  • Запускаємо програму і на панелі завдань шукаємо значок запущеної програми.

  • у цьому вікні програми власне і виставляємо через скільки Ви хочете відключити комп'ютер, для цього в пункті Розклад вибираємо Зворотний відлік і встановлюємо Період.У пункті Дія повинна стояти Вимкнути.
  • Нічого складного в принципі тут немає, навіть набагато простіше ніж використовувати попередні способи. А також у Вас є можливість вибрати дію яке буде зроблено в списку доступних починаючи з виключення комп'ютера і закінчуючи з розривом інтернет з'єднання на комп'ютері.

    І також у Вас є можливість вимкнути комп'ютер через час натиснувши на панелі завдань на значок програми Switch Off правою кнопкою миші і вибравши пункт Вимкнути і відразу ж Вам буде запропоновано час, через яке комп'ютер вимкнутися. В принципі це теж дія що і попереднє, але настройка завдання на відключення живлення проходить набагато швидше.

    Висновки

    В цій статті ми розглянули як встановити таймер вимикання комп'ютера на Windows 10, і як можна вимкнути раніше встановлений таймер. Перший буде до душі для користувачів які хочуть швидко встановити таймер вимкнення через невеликий проміжок часу, без скачування при цьому сторонніх програм.

    Другий спосіб підходить для тих хто вирішив відключити комп'ютер наприклад через пару днів. Ну а третій спосіб підійде для тих хто вважає за краще завантажувати сторонні утиліти, не знаючи всіх можливостей операційної системи Windows. Однозначно Ви можете ще знайти сторонні програми які справлятися з цим завданням.

    До речі ці способи працюють на всіх операційних системах Windows, тому користуйтеся. Пишіть в коментарі який спосіб Ви вибрали для себе і не забувайте підписуватися на оновлення та ділитися статтею в соціальних мережах.

    .

    Поделитесь информацией

    Share on FacebookTweet on TwitterPlus on Google+


    EmoticonEmoticon