Скасування пробного періоду.

В нових операційних системах Windows 8 і Windows Server 2012 не буде вже став звичним пробного періоду, під час якого можна абсолютно легально користуватися халявної не активована копією ОС. Як неважко здогадатися, причиною цього є боротьба з піратськими копіями, які з'явилися задовго до офіційного релізу.

І якщо ту ж Windows 7 можна було встановити і використовувати, не активізуючи, протягом 30 днів (а потім ще й продовжити пільговий період 3 рази), то з Windows 8 такий номер не пройде. Тепер під час установки операційної системи користувачеві необхідно відразу ввести 25-значний ключ продукту, інакше процес буде зупинено.Пропустити цей пункт, як раніше, не вийде.



Виняток становлять корпоративні версії операційної системи, що використовують розрахований на багато користувачів ключ (MAK). Для них не потрібно введення ключа продукту під час установки, тому що процес установки використовує загальний ключ.

Після закінчення установки операційна система автоматично спробує підключитися до серверів Microsoft, щоб підтвердити власну справжність. У разі підтвердження ліцензії система буде активована. Якщо ж активація не вдалася - відсутня підключення до Інтернету або введений ключ виявився підробленим або украденим (т.е. занесеним до чорного списку), то зображення робочого столу зміниться повідомленням про те, що копія ОС не є справжньою, а комп'ютер буде вимикатися кожну годину.

Ну а для тих, хто захоче спробувати нові операційні системи, залишається Центр пробного ПО TechNet. У ньому можна скачати ознайомчу 90-денну версію Windows 8 Enterprise, а також ознайомчі 180-денні версії Windows Server 2012 Standard і Datacenter.Ці версії не мають ніяких обмежень по функціоналу, але після закінчення терміну ознайомлення їх доведеться видалити. Активувати або оновити ознайомлювальну версію до ліцензованої робочої неможливо, тільки чиста установка.

.

Поделитесь информацией

Share on FacebookTweet on TwitterPlus on Google+


EmoticonEmoticon