Налаштування автовідповідача користувача в Exchange за допомогою PowerShell.

При відсутності на робочому місці (відпустка, лікарняний, відрядження та ін.) Користувач корпоративної пошти може встановити повідомлення, яке буде автоматично надсилатися у відповідь на листи, що приходять. У Exchnge ця функція називається Out of Office (OOF), її може налаштувати сам користувач з Outlook або веб-інтерфейсу OWA.Однак найчастіше буває так, що користувач забуває встановити автовідповідь, і керівництво доручає адміністратору налаштувати повідомлення від імені користувача.

В попередніх версіях Exchange для цієї операції адміністратору необхідно було або надати собі повний доступ на поштову скриньку користувача, або скинути пароль користувача в AD і зайти від його імені.Обидва способи потенційно небезпечні і незручні як для користувача, так для адміністратора.

З виходом Service Pack 1 для Exchange 2010 ситуація змінилася. По-перше, адміністратори Exchange отримали можливість редагувати налаштування автовідповідача користувача без необхідності отримувати права на ящик.І по-друге, в консоль управління Echchange були додані два командлет, призначені якраз для управління цими настройками: Get-MailboxAutoReplyConfiguration для перегляду налаштувань автовідповіді і Set-MailboxAutoReplyConfiguration для їх зміни.

Примітка. Якщо бути точним, то для доступу до налаштувань автовідповідача досить входити в групи, яким в організації Exchange надані ролі Mail Recipients або User Options.

Як приклад налаштуємо для користувача Kirill автовідповідь, який буде діяти з 7 по 18 серпня. Повідомлення буде розсилатися всім без винятку відправникам, як внутрішнім, так і зовнішнім, текст повідомлення однаковий для всіх:

$ message = "I`m out of office, email me later."
Set- MailboxAutoReplyConfiguration -Identity Kirill -AutoReplyState Scheduled -StartTime 08/07/2014 -EndTime 08/18/2014 -InternalMessage $ message -ExternalMessage $ message -ExternalAudience All

Можна налаштувати автовідповідь без розкладу, до тих пір поки він звучати одну вручну.У цьому випадку значення параметра AutoReplyState треба встановити в Enabled і не вказувати StartTime і EndTime:

$ message = "I`m out of office, email me later."
Set-MailboxAutoReplyConfiguration -Identity Kirill -AutoReplyState Enabled -InternalMessage $ message -ExternalMessage $ message -ExternalAudience All



Ну а для відключення автоответа видалення повідомлень скористаємося такою командою:

Set-MailboxAutoReplyConfiguration -Identity Kirill -AutoReplyState Disabled -InternalMessage $ null -ExternalMessage $ null



.

Поделитесь информацией

Share on FacebookTweet on TwitterPlus on Google+


EmoticonEmoticon