Як відкрити служби в Windows 10.

В досвідчених користувачів є можливість запускати або зупиняти служби використовуючи засоби управління операційної системи Windows 10. Засоби управління часто використовуються для відключення не потрібних служб і зменшення навантаження на процесор або жорсткий диск. Тому необхідно знати які способи швидше за все дозволяють перейти до управління службами операційної системи.

Дана стаття розповість як відкрити служби в Windows 10, щоб отримати можливість їх запуску, зупинки або перезапуску. Саме завдяки засобам управління службами можна подивитися повний список служб. А також побачити нові служби, які з'явилися в системі крім служб Майкрософт через установки програмного забезпечення, розроблений третьою.

Зміст:

  • 1 Управління комп'ютером
  • 2 Диспетчер завдань
  • 3 Конфігурація системи

Керування комп'ютером

Засіб виконання команд дозволяє відкривати програми, папки, документи або ресурси Інтернету ввівши потрібне ім'я. Вікно управління службами можна відкрити за допомогою команди services.msc у вікні Win + R. Дивіться також інші команди Виконати в Windows 10.

Вікно управління службами також з легкістю можна знайти використовуючи оновлений пошук Windows 10. Користувачеві досить відкрити пошук натиснувши комбінацію клавіш Win + Q, і в пошуковому рядку ввести Служби. А вже в результатах пошуку вибрати класичне додаток Служби.

А також керувати службами можна використовуючи засоби вікно Керування комп'ютером. Користувачеві досить натиснути правою кнопкою миші по іконці комп'ютера в провіднику або на робочому столі і вибрати пункт Управління. Далі необхідно перейти в розділ Служби і додатки і вибрати засіб Служби, що дозволяє запускати, зупиняти і налаштовувати служби Windows.

Дивіться також як додати іконку Мій комп'ютер на робочий стіл в Windows 10. Оскільки натискання правою кнопкою мишки на звичайний ярлик комп'ютера, як це часто буває в новачків не дасть потрібного результату.

Диспетчер завдань

Можливість запустити, зупинити, перезапустити або подивитися подробиці будь-який з служб є в оновленому диспетчері завдань.

  • Відкрийте контекстне меню натиснувши правою кнопкою миші на панелі завдань і виберіть пункт Диспетчер завдань або ж натисніть сполучення клавіш Ctrl + Shift + Esc.
  • У вікні досить перейти в останню вкладку Служби щоб керувати службами.

  • Користувачеві досить натиснути правою кнопкою миші на потрібній службі, щоб отримати можливість запустити, зупинити або перезапустити її.

    Конфігурація системи

    Вікно конфігурації системи також дозволяє управляти як службами операційної системи, так і службами, які з'являються з-за установки стороннього програмного забезпечення.Дивіться також інші способи як можна зайти в MSConfig Windows 10.

  • Виконайте команду msconfig у вікні Win + R або знайдіть Конфігурацію системи в пошуку Windows 10.
  • Далі перейдіть у вкладку Служби для управління службами.

  • Доброю особливістю цього способу є можливість відокремити сторонні служби від служб Майкрософт зазначивши пункт Не додавати служби Майкрософт.А також зверніть увагу що деякі служби безпеки Майкрософт не можуть бути відключені.

    Висновок

    Виробляти управління службами можна використовуючи різні не всім відомі засоби системи. Для цього необхідно всього лише знати яким чином відкрити служби в Windows 10 щоб подивитися повний список, а також мати можливість керувати службами з зручного інтерфейсу.

    Ми ж рекомендуємо використовувати спосіб з виконанням однієї команди у вікні виконати. А також є варіант знайти класичне додаток служб на системному диску і наприклад створити ярлик. Якщо ж Ви створите ярлик програми для управління службами, то при подальшій необхідності налаштувати служби, Ви заощадите небагато часу..

    Поделитесь информацией

    Share on FacebookTweet on TwitterPlus on Google+


    EmoticonEmoticon