Фокусування уваги Windows 10.

Після переходу на операційну систему Windows 10 останньої версії користувачі могли побачити в центрі повідомлень повідомлення: поки Ви граєте, через фокусування уваги, Ваші повідомлення будуть беззвучно збережуться в центрі повідомлень. Це означає що функція фокусування уваги включена і працює.

В даній статті ми розглянемо що таке фокусування уваги Windows 10 і чому вискакує повідомлення поки Ви грали через фокусування уваги Ваші повідомлення були збережені в центрі повідомлень. А також розберемося як відключити фокусування уваги Windows 10.

Зміст:

  • 1 Фокусування уваги що це Windows 10
  • 2 Як відключити фокусування уваги Windows 10

фокусування уваги що це Windows 10

що таке фокусування уваги знають далеко не всі користувачі Windows 10.По суті функція фокусування уваги є нововведенням в операційну систему Windows 10. Фокусування уваги дозволяє налаштувати систему таким чином, що входять повідомлення з різних додатків НЕ будуть діставати користувача. Є можливість налаштувати фокусування уваги під себе або ж просто повністю її відключити.

Виберіть повідомлення, які Ви хочете переглядати і прослуховувати, щоб залишатися зосередженими. Решта повідомлення будуть відправлятися безпосередньо в центр повідомлень, де їх можна буде переглянути в будь-який час.

  • Вимкнути - користувач отримує всі повідомлення від додатків і контактів.
  • Тільки пріоритет - користувачеві відображаються тільки вибрані повідомлення зі списку пріоритетів. Решта повідомлення будуть відправлятися безпосередньо в центр повідомлень.
  • Тільки попередження - ховаються всі повідомлення, за винятком будильників.

Якщо ж користувач вибрав лише пріоритетні повідомлення, тоді список пріоритетів.Тут потрібно вказати повідомлення, які дозволені. Всі інші повідомлення будуть відправлятися безпосередньо в центр повідомлень. Будильники працювати в такому режимі будуть.

В поточному вікні настройки списків пріоритетів необхідно окремо налаштувати виклики, SMS і нагадування, а також вибрати людей і додатки від яких Ви хочете в будь-якому випадку отримувати повідомлення.

Автоматичні правила дозволяють вибрати періоди і дії, під час яких Вас не потрібно турбувати, і тоді фокусування уваги буде включатися автоматично. Користувачеві доступні наступні розділи автоматичних правил:

В цей час - задається проміжок часу автоматичного включення фокусування уваги.

При дублюванні мого екрану - цей параметр необхідно включати, щоб зупинити отримання сповіщень під час дублювання екрану на зовнішній монітор.

Коли я граю в гру - цей параметр необхідно включати, щоб приховувати повідомлення , коли Ви граєте в ігри на DirectX в повноекранному режимі.

Після згортання гри користувачеві показують зведені дані про те, що він пропустив під час фокусування уваги.

Як відключити фокусування уваги Windows 10

За замовчуванням функція фокусування уваги при дублюванні екрану, і коли користувач грає в гру на Windows 10 працює.Саме тому користувачі, які з функцією фокусування уваги не зустрічалися раніше, після переходу на актуальну версію операційної системи Windows 10 найчастіше можуть пропустити важливі повідомлення.

  • Відкрийте Пуск> Параметри> Система> Фокусування уваги.
  • У поточному вікні настройки фокусування уваги виберіть пункт Вимкнути.

  • Далі в пункті Автоматичні правила перетяните в положення Вимкнути пункти При дублюванні мого екрану, і Коли я граю в гру.

  • Можливість швидко включити або відключити фокусування уваги з'явилася в останніх версіях операційної системи Windows 10.Користувачеві досить натиснути на центр повідомлень і знайти значок фокусування уваги. А також можна натиснути правою кнопкою миші на значку центру повідомлень та в контекстному меню вибрати пункт Фокусування уваги> Вимкнути.

    Висновок

    Фокусування уваги в Windows 10 є дійсно корисною функцією.Оскільки дозволяє приховати нав'язливі повідомлення деяких додатків, в тому числі стандартних. Наші способи відключення функції розпізнавання уваги є дуже простими і зручними. А також дивіться інструкцію як відключити Центр повідомлень Windows 10.

    Ми ж не відключали фокусування уваги Windows 10.Довелося тільки трошки налаштувати, оскільки навіть при відключеному фокусуванні уваги автоматичні правила фокусування працюють. Саме завдяки такому правилу, як включення фокусування уваги коли користувач грає гру ми дізналися про таку функції.

    .

    Поделитесь информацией

    Share on FacebookTweet on TwitterPlus on Google+


    EmoticonEmoticon