Генератор паролів в Windows.

До паролю для облікового запису варто ставитися серйозно, адже він вляется основний (а іноді і єдиною) захистом ваших даних від несанкціонованого доступу. Тому пароль повинен по-перше бути, а по-друге - відповідати хоча б мінімальним вимогам складності.

Безпечний пароль повинен мати довжину не менш 8 символів і містити в собі букви в різних регістрах, цифри і службові символи (!, $, #,% І т.п.) , тобто виглядати приблизно так: P @ $$ w0rd.

В операційних системах Windows є можливість згенерувати «правильний» пароль для облікового запису автоматично, за допомогою команди net user.Для прикладу відкриємо командну консоль (в Vista і вище - з правами адміністратора) і введемо команду:

net user Kirill/random

Ця команда згенерує для облікового запису Kirill новий пароль, який відповідає системним вимогам складності. Згенерований пароль замінює поточний пароль користувача, тому його необхідно відразу ж запам'ятати або записати.



За замовчуванням net user працює з локальними обліковими записами, але можна генерувати паролі і для доменних користувачів . Для цього треба або запускати команду на контролері домену, або на будь-якому комп'ютері, що є членом домену, з ключем/domain:

net user Kirill/Domain/random



Зміни паролів необхідно проводити під облікового запису із необхідними повноваженнями.Це означає, що для локального комп'ютера треба входити в групу локальних адміністраторів, в домені - в групу Domain Admins або мати відповідні повноваження.

Генерація паролів працює у всіх більш-менш сучасних ОС від Microsoft, починаючи з Windows XP \ Server 2003 і закінчуючи Windows 8 \ Server 2012.

А якщо набрати команду net user% random%/add/random, то буде створена обліковий запис користувача з випадковим ім'ям і паролем 🙂

.

Поделитесь информацией

Share on FacebookTweet on TwitterPlus on Google+


EmoticonEmoticon