Як заборонити установку програм на Windows 10.

Операційна система Windows дозволяє з легкістю заборонити користувачам установку програм сторонніх розробників. Можливість заблокувати установку додатків працює операційній системі Windows 10 починаючи з оновлення Creators Update. Виконавши чисту установку досить користувачеві встановити всі необхідні додатки, після чого можна і відключити можливість установки непотрібних програм.

Дана стаття розповість як заборонити установку програм на Windows 10 використовуючи параметри системи або редактор локальних групових політик. Корисно буде тим користувачам, які дозволяють користуватися своїм робочим комп'ютером іншим без додавання нових облікових записів.Заблокувати установку програм можна разом з використанням батьківського контролю.

Зміст:

  • 1 Як заблокувати установку програм в Windows 10
    • 1.1 Параметри
    • 1.2 Редактор локальної групової політики

Як заблокувати установку програм в Windows 10

Параметри

у користувача маєте право обирати, звідки можна буде отримувати додатки.По суті заборона установки додатків з невідомих джерел є ще одним засобом захисту користувача і операційної системи. Встановлюючи тільки додатки, пропоновані в Microsoft Store, Ви зможете захистити свій комп'ютер і забезпечити його безперебійну роботу.

  • Відкрийте Пуск> Установки> Програми> Програми та можливості.
  • У пункті Установка додатків відкрийте список, і виберіть пункт Дозволити використання додатків тільки з Store.

  • За умовчанням встановлено значення показувати рекомендації додатків. Замість блокування можливості установки програм можна вибрати пункт попереджати перед установкою програм, які не пропонуються в Store.Така функція працює за аналогією з фільтром SmartScreen, який також попереджає користувачів при спробі встановити додаток з невідомого джерела.

    Редактор локальної групової політики

    Учасники Професійної та Корпоративної редакцій операційної системи Windows 10 можуть відкрити редактор локальних групових політик для внесення змін в систему.Власники Домашньої редакції при спробі відкрити редактор групової політики отримують повідомлення gpedit.msc не найден Windows 10. Перед внесенням змін до системи рекомендуємо створити резервну копію Windows 10.

  • Відкрийте редактор локальної групової політики виконавши команду gpedit.msc у вікні Win + R.
  • Перейдіть в розділ Конфігурація комп'ютера> Адміністративні шаблони> Компоненти Windows> інсталятор Windows.
  • Змініть значення параметра Відключення установника Windows на Включено і виберіть в списку пункт Завжди .

  • Змініть значення параметра Заборонити установки користувачам на Включено і виберіть в списку пункт Приховати установки для користувачів.

  • Включаєте параметра Відключення установника Windows дозволяє заборонити користувачам встановлювати програми на свої системи або дозволити встановлювати тільки програми, запропоновані системним адміністратором. Цей параметр політики впливає тільки на роботу установника Windows.Він не забороняє користувачам використовувати інші способи встановлення та оновлення програм.

    Активоване параметр політики Заборонити установки користувачам і вибір значення приховати установки для користувачів дозволяє установникові ігнорує додатки для користувачів.При цьому додатки, встановлені для комп'ютера, буде видно користувачам, навіть якщо ці користувачі мають зареєстровану установку цього додатка для користувача в своєму профілі користувача.

    Висновок

    Можливість заборонити установку програм для новачків дійсно є корисною на Windows 10.Так як після відключення установки додатків з невідомих джерел користувач уже знизив ймовірність зараження свого комп'ютера шкідливими програмами або вірусами. А також крім вбудованих засобів захисту в операційної системи користувачам рекомендуємо вибрати один з кращих безкоштовних антивірусів..

    Поделитесь информацией

    Share on FacebookTweet on TwitterPlus on Google+


    EmoticonEmoticon