Як підвищити продуктивність ноутбука на Windows 10.

Часто користувачі замислюються про підвищення продуктивності ноутбука або комп'ютера під керуванням Windows 10. Шляхом налаштування самої операційної системи можна знизити навантаження на центральний процесор, графічний адаптер, жорсткий диск і оперативну пам'ять. У самій системі є безліч служб навантажувальних систему, які користувачеві по факту не потрібні.

Дана стаття розповість як підвищити продуктивність ноутбука на Windows 10. Для збільшення продуктивності системи в цілому потрібно встановити останні оновлення як операційної системи, так і драйверів пристроїв. Додатково можна очистити диск від старих версій системи і непотрібних файлів, вимкнути непотрібні служби і власне включити високу продуктивність.

Зміст:

  • 1 Як підвищити продуктивність комп'ютера на Windows 10
    • 1.1 Оновлення операційної системи
    • 1.2 Очищення диска від непотрібних файлів
    • 1.3 Відключення непотрібних служб
    • 1.4 Включення максимальної продуктивності
    • 1.5 Налаштування швидкодії комп'ютера

Як підвищити продуктивність комп'ютера на Windows 10

оновлення операційної системи

насамперед рекомендуємо встановити останні актуальні оновлення операційної системи.Більш детально дивіться як до останньої версії оновити Windows 10. Після чого оновіть драйвера відеокарти на Windows 10. Тільки після цього переходите до збільшення продуктивності пристрою шляхом настройки операційної системи.



Очищення диска від непотрібних файлів

Хоча б раз на місяць стабільно потрібно виконувати очистку диска С від непотрібних файлів в Windows 10.Так як після установки різного програмного забезпечення на системному диску залишається безліч хвостів. Після правильного видалення деяких з них, хвости все одно залишаються, вже не кажучи про непотрібних даних в реєстрі.

  • Перейдіть в розділ Параметри> Система> Пам'ять пристрою> Тимчасові файли.
  • Виділіть непотрібні файли серед списку доступних, і натисніть Видалити файли.

  • Деякі тимчасові файли потрібні додаткам. Засіб автоматично представляє список файлів які можна видалити прямо зараз. Додатково рекомендуємо скористатися кращі програмами для оптимізації комп'ютера Windows 10.

    Відключення непотрібних служб

    Користувачі можуть самостійно відключити безліч непотрібних служб в Windows 10. Наприклад, якщо ж операційна система встановлена ​​на твердотільному накопичувачі (SSD диску), тоді з упевненістю можна відключати службу SuperFetch . Таких прикладів можна навести дійсно багато, так як безліч існуючих служб не використовуються звичайним користувачем.

  • Відкрийте служби виконавши команду services.msc в вікні Win + R.
  • Знайдіть в списку непотрібну службу, і змініть тип запуску на Відключено.


  • Включення максимальної продуктивності

    Перед включенням максимальної продуктивності підключіть ноутбук до мережі. Після чого тільки можна включати високу продуктивність, так як буде споживатися значно більше енергії.Збалансований режим використовується за умовчанням на всіх ноутбуках з метою економії заряду батареї. Якщо ж у Вас немає такої схеми, дивіться як включити максимальну продуктивність Windows 10.

  • Відкрийте стандартну панель управління виконавши команду Control panel в вікні Win + R.
  • Перейдіть в Обладнання та звук> Електроживлення, і виберіть потрібну схему харчування.


  • В останньому оновленні операційної системи з'явилася можливість в розділі Параметри> система> харчування і сплячий режим змінити режим харчування. Досить перетягнути повзунок зі значення Оптимальне енергозбереження на Оптимальну продуктивність.

    Налаштування швидкодії комп'ютера

    Про налаштування параметрів швидкодії комп'ютера ми також раніше вже говорили. У користувачів є можливість не тільки збільшити швидкодію шляхом зменшення візуальних ефектів інтерфейсу, а й додатково налаштувавши віртуальну пам'ять Windows 10.Чи не буде багато розповідати про збільшення швидкодії, так як кожен розділ вже докладно розписувався.

  • Відкрийте властивості системи виконавши команду sysdm.cpl у вікні Win + R.
  • Перейдіть в розділ Додатково> Параметри ... швидкодії.

  • В поточному розташуванні вимкніть непотрібні візуальні ефекти.Є можливість забезпечити найкращий вид або забезпечити найкращу швидкодію.

    Висновок

    Все вище зазначені рішення підвищення продуктивності дуже прості. І з ними впоратися навіть новачок. При необхідності можна більш детально ознайомитися з кожним з варіантів.В цілому варто відзначити, що рекомендується встановлювати останні оновлення системи і драйверів пристроїв. Це вже сприяє підвищенню продуктивності. Після чого можна виконати очистку дисків і відключити непотрібні для Вас служби.

    .

    Поделитесь информацией

    Share on FacebookTweet on TwitterPlus on Google+


    EmoticonEmoticon