Як оновити драйвер мережевої карти на Windows 10.

Учасники після установки операційної системи використовують стандартний диск з драйверами до материнської плати або ноутбука, не замислюючись про те що більшість материнських плат створювалися ще до виходу операційної системи Windows 10. Саме в таких ситуаціях і можуть виникати конфлікти з драйверами викликаючи різного роду збої Windows 10.

Дана стаття розповість як оновити драйвера мережевої карти на Windows 10 різними способами. Якщо ж Ви будете використовувати автоматичні способи оновлення драйверів, тоді у Вас не буде необхідності подивитися яка мережева карта встановлена ​​на комп'ютері під керуванням Windows 10.Для самостійного скачування драйвера з офіційних сайтів часто необхідно знати назву мережевої карти або ж материнської плати.

Зміст:

  • 1 Як подивитися мережеву карту на Windows 10
    • 1.1 Диспетчер пристроїв
    • 1.2 Командний рядок
  • 2 Як оновити драйвер мережевої карти на Windows 10
    • 2.1 Центр оновлення Windows
    • 2.2 Диспетчер пристроїв

Як подивитися мережеву карту на Windows 10

Перед оновленням драйверів необхідно дізнатися яка мережева карта встановлена ​​на комп'ютері. Подивитися назвою мережевої карти можна після навіть після чистої установки операційної системи Winodows 10.Так як в ній при наявності стабільного Інтернет з'єднання автоматично встановлюються потрібні драйвера. Всі драйвера завантажуються прямо з серверів корпорації Майкрософт.

Диспетчер пристроїв

Диспетчер пристроїв дозволяє не тільки подивитися всі підключення пристрою до комп'ютера, але і оновити їх драйвера різними способами.А також налаштовувати безліч інших параметрів починаючи від електроживлення пристроїв і закінчуючи повним відключенням пристроїв.

  • Відкрийте диспетчер пристроїв операційної системи за допомогою команди devmgmt.msc у вікні Win + R.
  • У вікні розгорніть список Мережеві адаптери, і подивіться назву своєї мережевої карти.

  • Командний рядок

    При необхідності можна подивитися назву своєї мережевої карти використовуючи командний рядок. Користувачеві досить відкрити командний рядок від імені адміністратора і виконати одну команду.

  • У пошуку знайдіть класичне додаток Командний рядок і виберіть пункт Запуск від імені адміністратора.
  • Далі виконайте команду ipconfig/all і подивіться назву мережевої карти в описі адаптера.

  • Як оновити драйвер мережевої карти на Windows 10

    Процес оновлення драйверів пристроїв в операційній системі Windows 10 став дійсно зручним для користувача. У більшості випадків після чистої установки операційної системи користувачеві навіть не потрібно думати про драйвери.Всі необхідні драйвера автоматично встановлюються завдяки центру оновлень. Але можливість самому оновити або перевстановити драйвера в користувача не забрали.

    Windows Update

    Спосіб з використанням центру оновлень Windows можна використовувати після установки операційної системи.Користувачеві досить натиснути одну кнопку перевірки оновлень, щоб система автоматично підігнала потрібні драйвера для всіх підключених пристроїв. Винятком навіть не стає оновлення драйвера відеокарти на Windows 10.

    Користувачеві досить перейти в Пуск> Установки> Оновлення та безпеку> Windows Update, і натиснути кнопку Перевірка наявності оновлень.



    Диспетчер пристроїв

  • Натисніть правою кнопкою миші на свою мережеву карту в списку Мережеві адаптери і виберіть пункт Оновити драйвер.

  • У вікні, натисніть Автоматичний пошук оновлених драйверів і дочекайтеся завершення установки оновлень.

  • Після завершення користувач отримає повідомлення про те, що система Windows завершила автоматичну установку драйверів для цього пристрою і успішно їх оновила. Замість автоматичного пошуку в користувача є можливість виконати пошук драйверів на комп'ютері.Є сенс вибирати ручний пошук драйверів на системному диску в тому випадку, якщо раніше Вами були завантажені драйвера з офіційного сайту виробника.

    А також крім способів представлених вище є можливість використовувати безліч програм для автоматичної установки всіх необхідних драйверів.Хоч вони дозволяють оновити драйвера всіх пристроїв, ми ж не можемо їх Вам рекомендувати до використання. Найкраще відкрити офіційний сайт виробника ноутбука, материнської плати або ж мережевої карти і самостійно завантажити драйвера сумісні з Windows 10.

    Висновок

    Останні версії драйверів дозволяють пристроям і операційній системі працювати в нормальному режимі .Користувачеві досить необхідно знати як оновити драйвера мережевої карти на Windows 10. Саме неправильна робота драйверів на мережевих картах від Killer викликала проблеми з невивантажуваного пулом пам'яті. Рекомендуємо не тільки вчасно встановлювати останні версії драйверів пристроїв, але і після чистої установки створити резервну копію Windows 10..

    Поделитесь информацией

    Share on FacebookTweet on TwitterPlus on Google+


    EmoticonEmoticon