Панель швидкого доступу Windows 10.

Після переходу на операційну систему Windows 10 користувачі в провіднику побачили нову панель швидкого запуску, яка за замовчуванням включена. Панель швидкого доступу містить пункти часто використовувані папки і останні відкриті файли. Безліч користувачам не до душі, що після відкриття будь-якого файлу або папки вони відображаються в панелі швидкого доступу.

Дана стаття розповість як налаштувати, очистити або зовсім приховати швидкого доступу засобами операційної системи Windows 10. Панель швидкого доступу також дозволяє подивитися недавно відкриті файли Windows 10. Особливо актуально, якщо хтось використовує Ваш комп'ютер без нагляду.Ви завжди можете подивитися що відкривав користувач під час Вашої відсутності.

Зміст:

  • 1 Як налаштувати панель швидкого доступу в Windows 10
    • 1.1 Як очистити панель швидкого доступу Windows 10
    • 1.2 Як приховати панель швидкого доступу Windows 10

Як налаштувати панель швидкого доступу в Windows 10

Як очистити панель швидкого доступу Windows 10

  • Натисніть правою кнопкою мишки на іконку швидкого доступу в провіднику і в контекстному меню виберіть Параметри.
  • Далі у вкладці Загальні знизу натисніть кнопку Очистити журнал провідника і ОК.

  • Всі дані будуть видалені відразу ж видалені без підтвердження і панель швидкого доступу буде очищена. Якщо ж немає необхідності видаляти всі часто використовувані папки і останні відкриті файли можна скористатися вибірковим видаленням.Користувачеві досить натиснути на список Часто використовувані папки або Останні файли правою кнопкою миші і в контекстному меню вибрати пункт Видалити з панелі швидкого доступу.

    Всі елементи не потрібного списку будуть виділені і видалені. Якщо ж потрібно видалити один елемент з будь-якого списку, досить в контекстному меню будь-якого файлу вибрати той же пункт.Разом з видаленням можна повернути будь-яку папку в розділ швидкого доступу вибравши варіант контекстного меню закріпити на панелі швидкого доступу.

    Як приховати панель швидкого доступу Windows 10

  • У провіднику перейдіть в розділ Вид і натисніть кнопку параметри> Змінити параметри папок і пошуку.
  • У вікні зніміть позначки з пунктів Показувати недавно використовувалися файли на панелі швидкого доступу і Показувати часто використовувані папки на панелі швидкого доступу, і натисніть ОК.

  • А також після відключення пунктів у вікні швидкого доступу рекомендуємо змінити значення пункту Відкрити провідник для: Швидкий доступ на Цей комп'ютер.Тепер запуск провідника з панелі завдань буде відкривати вікно комп'ютера з можливістю вибору пристроїв і дисків. Так як за замовчуванням після запуску провідника користувачеві переглянути останні номери файли і часто використовувані папки.

    Висновок

    Панель швидкого доступу дійсно не поганий інструмент для навігації по комп'ютеру.Завдяки панелі швидкого доступу можна з легкістю знайти останні відкриті файли без необхідності пошуку файлів на системному диску. Схожими можливостями в операційній системі має оновлений пошук Windows 10.

    Панель швидкого доступу містить пункти часто використовувані папки і останні відкриті файли.Після того як Ви відкриєте кілька файлів, вони автоматично будуть відображатися в останніх файлах. У користувача є можливість налаштувати панель швидкого доступу додавши потрібні папки або видаливши непотрібні елементи. А можливість відключити панель швидкого доступу без використання редактора реєстру з'явилася в останні оновлення операційної системи Windows 10..

    Поделитесь информацией

    Share on FacebookTweet on TwitterPlus on Google+


    EmoticonEmoticon