Як очистити System Volume Information в Windows 10.

Після включення відображення прихованих і системних файлів користувачі часто виявляють у себе на комп'ютері безліч невідомих папок. Такий же є папка System Volume Information, яка присутня на всіх дисках підключених до комп'ютера під керуванням операційної системи Windows.

Дана стаття розповість що це за папка System Volume Information на комп'ютері або флешці, а також розберемося чи можна видаляти або краще просто очистити папку System Volume Information.

Зміст:

  • 1 Що це за папка System Volume Information
  • 2 Як очистити System Volume Information в Windows 10
    • 2.1 Відновлення системи
    • 2.2 Зберігання історії файлів
  • 3 Як видалити System Volume Information в Windows 10

Що це за папка System Volume Information

Папка System Volume Information створюється на всіх пристроях, що підключаються до ПК під управлінням операційної системи Windows. Саме тому така папка існує як на внутрішньому, так і на зовнішньому накопичувачі.За замовчуванням поточна папка прихована від очей користувача і може займати кілька гігабайт пам'яті.

В папці System Volume Information міститься:

  • дані, які використовуються базами даних служби індексування контенту, які прискорюють пошук файлів;
  • служби тіньового копіювання томів для резервних копій і бази даних служби відстеження розподілених посилань, використовувані для відновлення ярликів і посилань.

Оскільки папка зберігає великі дані, які використовуються в разі відновлення системи, то видаляти її однозначно не варто. Досить просто очистити папку System Volume Information нижче запропонованими способами, а потім вже додатково очистити диск С від непотрібних файлів в Windows 10.

Як очистити System Volume Information в Windows 10

Якщо в деяких випадках за замовчуванням Total Commander показує приховану папку System Volume Information на всіх носяться пристроях, то в провіднику Windows 10 включити відображення прихованих файлів і папок мало.

  • У провіднику Windows 10 переходимо у вкладку Вид і натискаємо кнопку параметри> Змінити параметри папок і пошуку.
  • Далі у вікні параметрів папок також переходимо у вкладку Вид і знімаємо позначку з пункту Приховувати захищені системні файли і не забуваємо поставити галочку навпроти пункту Показувати приховані файли, папки і диски.

  • відновлення системи

    відновлення системи дозволяють скасувати небажані зміни, відновивши стан комп'ютера відповідне попередньої контрольної точки відновлення.При наявності створеної точки відновлення папка System Volume Information буде займати більше дискового простору.

  • Виконайте команду systempropertiesprotection у вікні Win + R.
  • Далі у вкладці захисту системи виберіть диск з включеною захистом і натисніть кнопку Налаштувати.

  • У вікні відзначте пункт Відключити захист системи і натисніть кнопку Видалити всі крапки відновлення для цього диска.

  • Існуючі точки відновлення на цьому диску будуть видалені, а нові точки відновлення створюватися не будуть. Після цього скасування небажаних змін на дисках за допомогою відновлення системи стане неможлива.

    Зберігання історії файлів

    Історія файлів зберігає копії Ваших файлів, тому в разі втрати або пошкодження їх можна відновити.Всі дані також зберігаються в папці System Volume Information.

  • Відкриваємо класичне додаток Панель управління і переходимо в розділ Історія файлів.
  • У вікні історії файлів натисніть кнопку Вимкнути.

  • А також файли історії можуть зберігатися в папці FileHistory.Даний розділ так само як і System Volume Information розташовується в корені системного диска. Див. Також: Як знайти Панель управління в Windows 10.

    Як видалити System Volume Information в Windows 10

    При спробі відкрити папку System Volume Information в провіднику користувач отримує помилку: відмовлено в доступі і розташування поза зоною досяжності.А при спробі видалити засобами системи отримуємо повідомлення: Вам необхідний дозвіл на виконання цієї операції. Схожу ситуацію ми вже зустрічали: Запитайте дозвіл від TrustedInstaller Windows 10.

    Хоч і видаляти поточну папку не рекомендується, але все ж отримавши дозвіл від адміністратора і ставши повноцінним адміністратором системної папки видалити її можна.Якщо ж папка System Volume Information нічого не займає, тоді після видалення папки користувач нічого не втратить.

    Висновок

    Папка System Volume Information містить дані служб індексування контенту, засобів відновлення, а також історії файлів. Вона може займати від нуля до декількох гігабайт пам'яті, що для слабких комп'ютерів стає критично.Видалити папку System Volume Information можна заздалегідь отримавши права, але в цьому немає необхідності, оскільки є можливість просто очистити папку відключивши непотрібні функції системи.

    .

    Поделитесь информацией

    Share on FacebookTweet on TwitterPlus on Google+


    EmoticonEmoticon