Невідоме USB-пристрій (збій запиту дескриптора пристрою) Windows 10.

Після підключення USB-пристрою користувачі зустрічаються з проблемою, коли воно просто не працює. Диспетчер пристроїв показує його як невідоме USB-пристрій (збій запиту дескриптора пристрою) в Windows 10. У властивостях зазначено наступне стан пристрою: система Windows зупинила цей пристрій, так як воно повідомило про виникнення неполадок (Код 43).

Дана стаття підкаже способи вирішення проблеми збою запиту дескриптора USB-пристрої в операційній системі Windows 10. По суті проблеми для користувача вона має дуже сильні подібності зі ситуацією, коли USB пристрій не впізнав в Windows 10. Найчастіше проблема криється саме в неробочих драйвери.Додатково можна налаштувати енергозбереження пристроїв або виконати знеструмлення комп'ютера.

Зміст:

  • 1 збій запиту дескриптора USB-пристрої Windows 10
    • 1.1 Оновлення драйверів USB пристроїв
    • 1.2 Відключення енергозбереження USB-пристроїв
    • 1.3 Виконання знеструмлення комп'ютера

збій запиту дескриптора USB-пристрої Windows 10

Власне збій запиту дескриптора USB-пристрої говорить користувачеві про проблеми з підключенням до самого пристрою.Однак не варто відразу переживати, тому що найчастіше на практиці причина крилася в неправильній роботі драйверів.

Оновлення драйверів USB пристроїв

Першим же ділом користувачеві необхідно оновити драйвера всіх кореневих USB-концентраторів і складових USB пристроїв.А також можна скористатися способами з інструкції: Невідомий пристрій в диспетчері пристроїв Windows 10. Саме там ми виконували пошук драйверів по ВД невпізнаного обладнання.

  • Відкрийте диспетчер пристроїв виконавши команду devmgmt.msc у вікні Win + R.

  • У вікні розгорніть список Контролери USB, і обновіть драйвера для всіх Складових USB пристроїв і Кореневих USB-концентраторів.
  • У контекстному меню кореневого USB-концентратора виберіть пункт Оновити драйвер.
  • Далі можна спробувати Виконати пошук драйверів на цьому комп'ютері вибравши пункт Вибрати драйвер зі списку доступних драйверів на комп'ютері.

  • Позначте на пункт Тільки сумісні пристрої і після виділення моделі пристрою натисніть Далі.

  • В результаті чого система повинна успішно виконати оновлення драйверів для вибраного пристрою. Зрідка користувачам допомагає автоматичний пошук оновлених драйверів для потрібного пристрою. Система виконає пошук останніх версій драйверів для пристрою на комп'ютері користувача і в Інтернеті.

    Відключення енергозбереження USB-пристроїв

    За замовчуванням операційна система здатна тимчасово відключати харчування USB-портів з метою економії енергії. Раніше нам вже доводилося знімати дозвіл тимчасового відключення пристрою для економії енергії в разі самостійного виходу із сплячого режиму Windows 10.

  • У диспетчері пристроїв відкривши список Контролери USB натисніть правою кнопкою миші на Кореневий USB-концентратор і в контекстному меню виберіть Властивості.
  • Далі перейдіть в розділ Управління електроживленням і зніміть позначку з пункту Дозволити відключення цього пристрою для економії енергії.

  • Використовуючи метод відключення енергозбереження USB-пристроїв з використанням диспетчера задач користувачеві доведеться знімати дозволу на всіх кореневих USB-концентратори. Для автоматичного зняття дозволу відразу на всіх пристроях можна скористатися способом з використанням схем електроживлення Windows 10.

  • Відкрийте додаткові параметри електроживлення виконавши команду control.exe powercfg.cpl ,, 3 в вікні Win + R.
  • Далі для активної схеми управління живленням змініть значення пункту Параметри USB> Параметр тимчасового відключення USB-порту на Заборонено.

  • Виконання знеструмлення комп'ютера

    Дуже часто проблему збою запиту дескриптора USB-пристрої можна вирішити простим знеструмленням комп'ютера.Самий простим і надійним способом знеструмлення комп'ютера є повне відключення комп'ютера від мережі з деякими особливостями:

  • Відключіть усі проблемні USB-пристрої і натиснувши клавішу Shift виконайте Завершення роботи операційної системи.
  • Далі повністю вимкніть живлення комп'ютера і натисніть кнопку включення утримуючи її натиснутою близько 10 секунд.
  • Після чого можна сміливо включати комп'ютер і перевіряти працездатність USB-пристроїв. Додатково користувачі можуть скинути настройки BIOS материнської плати попередньо витягнувши батарейку або ж вибравши потрібний пункт інтерфейсі BIOS. Скидання налаштувань зрідка також допомагає вирішити різного роду проблеми з підключенням зовнішніх USB-пристроїв.

    Висновки

    Досить часто користувачі зустрічаються з невідомими USB-пристроями за допомогою диспетчера пристроїв Windows 10. Разом з цим деякі USB-пристрої дають не приємний збій запиту дескриптора пристрою. Якщо у Вас також у властивостях написано, що система зупинила цей пристрій, так як воно повідомило про виникнення неполадок з кодом 43, то рекомендуємо Вам використовувати варіанти вирішення проблеми представлені вище..

    Поделитесь информацией

    Share on FacebookTweet on TwitterPlus on Google+


    EmoticonEmoticon