Runtime Broker що це Windows 10.

В диспетчері завдань цікаві користувачі можуть виявити процес Runtime Broker. Відразу ж визначити що це за процес і за що він відповідає користувачеві складно. Але процес Runtime Broker можна також знайти в диспетчері завдань розгорнувши будь-яке стандартне додаток або викачане з Microsoft Store.

Дана стаття розповість що це за процес Runtime Broker в Windows 10. А також розглянемо якими способами можна знизити навантаження і споживання оперативної пам'яті комп'ютера. Відразу варто відзначити, що відключити або видалити процес Runtime Broker в Windows 10 не вийти, оскільки сам процес є офіційним компонентом ядра операційної системи.

Зміст:

  • 1 Runtime Broker що це Windows 10
  • 2 Як відключити Runtime Broker Windows 10
    • 2.1 Перезапуск комп'ютера
    • 2.2 Відключення фонових додатків
    • 2.3 Видалення програми

Runtime Broker що це Windows 10

Процес Runtime Broker вперше зустрівся користувачам в операційній системі Windows 8, а тепер його можна побачити і в Windows 10.Runtime Broker допомагає керувати дозволами на комп'ютері для додатків з Магазину Windows. Цей процес повинен використовувати лише кілька мегабайт пам'яті, але в деяких випадках через несправний додатки Runtime Broker може використовувати до гігабайти оперативної пам'яті або більше.

Стежить за тим, оголошують є всі дозволи універсальні додатки з Магазину Windows 10.Наприклад, дозволяє додатку отримати доступ до вашого розташування або мікрофона. Процес Runtime Broker постійно працює у фоновому режимі і активується при запуску будь-якої програми з Microsoft Store.

Як відключити Runtime Broker Windows 10

Якщо ж Ви виявили великий витік оперативної пам'яті через процес Runtime Broker, тоді необхідно вживати заходів.Оскільки за замовчуванням процес Runtime Broker споживає кілька мегабайт оперативної пам'яті. Видалити або відключити процес Runtime Broker в операційній системі Windows 10 не вийти, оскільки даний процес працює як посередник, який запускає встановлені додатки з Вашими налаштуваннями безпеки і конфіденційності.

Перезапуск комп'ютера

Поточний спосіб опублікований на офіційному сайті Корпорації Майкрософт і дозволяє виправити проблему, коли процес Runtime Broker використовує занадто багато оперативної пам'яті. У такій ситуації можна помітити значне зниження продуктивності системи в цілому, особливо на слабких комп'ютерах.

  • Запустіть Диспетчер завдань натиснувши комбінацію клавіш Ctrl + Shift + Esc.
  • У закладці Процеси виділяємо Runtime Broker і натискаємо кнопку Зняти задачу.

  • Після завершення процесу необхідно перезапустити комп'ютер. Якщо ж споживання оперативної пам'яті не знизилася перейдіть до наступних способів вирішення проблеми.

    Відключення фонових додатків

    Програми працюють у фоновому режимі можуть отримувати відомості, відправляти повідомлення і оновлюватися, навіть якщо Ви їх не використовуєте. Вимкнення фонових додатків може знизити енергоспоживання.

  • Перейдіть в Пуск> Установки> Конфіденційність> Фонові додатки і повзунок пункту Дозволити програмам працювати у фоновому режимі перетягніть в положення Відключено.Якщо ж споживання оперативної пам'яті процесом Runtime Broker знизилося, тоді відключайте всі додатки працюють у фоновому режимі по одному, і знайдіть проблемне.

  • Відкрийте Пуск> Параметри> Система> Відомості та дії і значення пункт Показувати поради, підказки та рекомендації при використанні Windows змініть на Відключено.Вимкніть підказки, порад і рекомендацій також може знизити споживання пам'яті, так як Windows 10 виводить випадкові підказки саме за допомогою системи повідомлень.

  • Видалення програми

    Видалення проблемного додатки раніше завантаженого Microsoft Store зупинить витік оперативної пам'яті.Питання тільки який додаток змушує процес Runtime Broker споживати багато оперативної пам'яті. Якщо ж Ви пам'ятаєте яке додаток з Магазину Windows 10 встановлювали останнім, після чого і стало помітно зниження продуктивності системи, то можете просто видалити його і при необхідності перевстановити.

    А також для визначення проблемного додатки можна використовувати спосіб представлений вище з відключенням всіх фонових додатків по черзі. Зверніть увагу, що після відключення додатків необхідно перевіряти знизилася чи навантаження і споживання оперативної пам'яті.

    Як видалити стандартні програми Windows 10 ми розглядали раніше. Користувачеві досить відкрити Пуск> Установки> Програми> Програми та можливості, і запустити деінсталятор програми натиснувши кнопку Видалити навпроти додатки.

    Висновок

    Процес Runtime Broker необхідний для роботи універсальних програм викачаних з Магазину Windows 10.За замовчуванням процес Runtime Broker споживає кілька мегабайт оперативної пам'яті. Якщо ж у Вас спостерігається значне перевищення споживання, необхідно шукати проблему. Для вирішення поточної проблеми можна скористатися нашими способами.

    А також крім них рекомендуємо перевірити комп'ютер на віруси, оскільки саме вони можуть навантажувати систему з незрозумілих для користувача причин.Дивіться також кращі безкоштовні антивіруси.

    .

    Поделитесь информацией

    Share on FacebookTweet on TwitterPlus on Google+


    EmoticonEmoticon