Як перевірити оперативну пам'ять на помилки в Windows 10.

Проблеми з оперативною пам'яттю позначаються на працездатності операційної системи в цілому. Навіть після установки декількох планок оперативної пам'яті, особливо різних виробників, рекомендується виконати діагностику проблем пам'яті комп'ютера. Перевірку оперативної пам'яті можна виконати використовуючи сторонні додатки або вбудовані засоби операційної системи Windows 10.

Дана стаття розповість як правильно перевірити оперативну пам'ять на помилки в Windows 10. Після появи такого роду проблем, користувачі зустрічаються з так на чолі покликаних екранами смерті. Притому на кожному з екранів може виводитися інший код зупинки, який можна надати в службу підтримки користувачів Windows 10.

Зміст:

  • 1 Діагностика проблем пам'яті Windows 10
    • 1.1 Засіб перевірки пам'яті Windows
    • 1.2 Тест оперативної пам'яті AIDA64

Діагностика проблем пам'яті Windows 10

Засіб перевірки пам'яті Windows

Неполадки з оперативною пам'яттю можуть привести до втрати даних або припинення роботи комп'ютера.Рекомендуємо думати про діагностику проблем пам'яті не тільки коли комп'ютер видає синій екран або зовсім не включається, а й хоча б раз на місяць. Перед діагностикою рекомендуємо перезавантажити комп'ютер або очистити оперативну пам'ять на Windows 10. У системі встановлено додаток для діагностики проблем пам'яті комп'ютера.

  • У пошуковому рядку почніть вводити Засіб перевірки пам'яті Windows, і в результатах пошуку натисніть Запуск від імені адміністратора.

  • Тепер у вікні засобу перевірки оперативної пам'яті натисніть Виконати перезавантаження і перевірку (рекомендується).

  • Після перезавантаження комп'ютера почнеться процес перевірки оперативної пам'яті на помилки.У користувача є можливість змінити параметри перевірки: тип перевірки, використання кешу і кількість проходів тесту. По завершенню перевірки пам'яті комп'ютера він буде перезавантажений в інтерфейс операційної системи.



    В центрі повідомлень буде вказано результат тестування.Якщо ж помилки пам'яті не виявлено, але все ж в разі появи синіх екранів з незрозумілої для користувача причини, можете скористатися іншими засобами перевірки. Більш докладні дані про результати тестування можна подивитися в журналі подій Windows 10.

    В розділі Журнал подій> Система знайдіть відомості про результати перевірки пам'яті від джерела MemoryDiagnostics-Results.В результати буде повідомлено що пам'ять комп'ютера перевірена за допомогою перевірки пам'яті Windows.



    Тест оперативної пам'яті AIDA64

    класичне додаток AIDA64 дозволяє не тільки подивитися характеристики комп'ютера, але і виконати звичайне і стрес тестування пристроїв.По завершенню тестування, користувачеві будуть виведені його результати в разі успіху. Перед початком тестування потрібно обов'язково запустити програму від імені адміністратора Windows 10.

    Перейдіть в розділ Сервіс> Тест кешу і пам'яті. У віконці для запуску тестування натисніть кнопку Start Benchmark.



    Після завершення тесту можна зберегти результати тестування. В процесі тестування користуватися комп'ютером не вийти, тому що всі ресурси будуть спрямовані на тест.

    Висновок

    Разом з переглядом яка оперативна пам'ять встановлена ​​на комп'ютері засобами операційної системи додатково в користувачів є можливість перевірити оперативну пам'ять на помилки в Windows 10.Незважаючи на те що безліч утиліт сторонніх розробників дозволяють виконати діагностику пам'яті, для тестування оперативної пам'яті достатньо коштів системи.

    Вбудований засіб діагностики проблем пам'яті має безліч різних налаштувань. При необхідності можна змінити тип перевірки з звичайного на базовий або широкий.Всі параметри описані і перед вибором потрібного користувач має можливість ознайомитися з кожним з них, а не в сліпу проводити тестування пам'яті.

    .

    Поделитесь информацией

    Share on FacebookTweet on TwitterPlus on Google+


    EmoticonEmoticon