Як відкрити програми і компоненти в Windows 10.

Після переходу на нову версію операційної системи користувачам не зрозуміло як відкрити програми і компоненти в Windows 10. Можливо від частини з-за складності запуску класичної панелі управління або перенесення більшості параметрів в оновлені параметри системи. Зараз в користувача є можливість відкрити програми і компоненти в двох розташуваннях відразу.

Дана стаття розповість як відкрити програми і компоненти в актуальній версії операційної системи Windows 10. Вікно всіх програм використовується для правильного видалення встановлених програм, а додаткові компоненти потрібні для розширення можливостей операційної системи.Саме тому варто розділити можливість роботи з встановленими програмами і додатковими компонентами.

Зміст:

  • 1 Як відкрити компоненти Windows 10
    • 1.1 Панель управління
    • 1.2 Параметри системи
  • 2 Як відкрити всі програми в Windows 10

Як відкрити компоненти Windows 10

Панель управління

Користувачам доступно безліч вбудованих не обов'язково компонентів операційної системи.Після їх активації при необхідності система завантажить необхідні дані. Компоненти часто не тільки розширюють можливості системи, але і дозволяють запускати безліч додатків. Більш детально ми розбирали доступні компоненти в інструкції включення і відключення компонентів Windows 10.

  • За аналогією користувачеві потрібно відкрити стандартну панель управління в меню пуск почавши вводити Панель управління.

  • Далі перейдіть в Програми> Програми та засоби> включення і відключення компонентів Windows.

  • В поточному розташуванні досить встановити прапорець для включення потрібного компонента.Для відключення компонентів зніміть встановлений прапорець. А також затемнений прапорець говорить про часткове включення компонента.

    Параметри системи

    Можливість управління компонентами була частково перенесена в оновлені параметри системи. Користувачеві досить перейти по шляху: Програми> Програми та можливості> Управління додатковими компонентами.



    При необхідності після виділення потрібного компонента можна його видалити буквально в кілька натискань. Якщо ж користувачеві потрібно додати компонент досить вибрати доступний варіант зі списку.

    До найпопулярніших компонентів відносять NET Framework 3.5 для Windows 10, який потрібен для запуску найчастіше старих додатків.NET Framework може служити ще однією причиною чому можуть не запускатися старі ігри на Windows 10. Хоча часто після запуску будь-якої програми вимагає бібліотеки NET Framework система пропонує встановити їх в автоматичному режимі.

    А також користувачі при необхідності можуть в компонентах системи включити віртуалізацію Hyper-V Windows 10.Hyper-V дозволяє запускати віртуальні машини на своєму комп'ютері без необхідності завантаження стороннього програмного забезпечення. До речі функціоналу Hyper-V більше ніж достатньо для повноцінної роботи з віртуальними машинами.

    Як відкрити всі програми в Windows 10

    Для правильного видалення програмного забезпечення використовується вікно всіх встановлених програм.Зараз всі встановлені додатки варто розділити на класичні (доступні в попередніх версіях операційної системи) і довірені з магазину (які можна встановити тільки з Microsoft Store).

    Відкрийте панель управління виконавши команду control в вікні Win + R. Далі перейдіть в розділ Програми> Програми та засоби.

    Власне тут Ви і побачите список всіх встановлених класичних додатків. Але на превеликий жаль, довірені додатки з магазину не відображаються по вище вказаним шляхом. Швидше за все в найближчих оновленнях в користувачів взагалі зникне можливість видаляти програми в стандартній панелі управління, так як всі доступні настройки будуть перенесені в оновлені параметри системи.

    Перейдіть в Пуск> Установки> Програми> Програми та можливості. У поточному розташуванні вже можна виконувати видалення всіх встановлених додатків включаючи і стандартні програми Windows 10. Якщо ж говорити про стандартних додатках, то існує кілька інших способів для їх видалення.

    Додатково видаляти встановлені програми дозволяють безліч сторонніх коштів. Раніше ми вже згадували про таку можливість в інструкції: Як користуватися CCleaner для Windows 10.

    Висновок

    Засоби операційної системи дійсно мають широкі можливості.Якщо ж говорити про простого налаштування і видаленні класичних додатків, то тут немає нічого дивного. Можливість розширити функціонал системи додатково включивши потрібний компонент сподобатися багатьом. Користувачеві досить знати як відкрити програми і компоненти, щоб отримати додаткову функціональність..

    Поделитесь информацией

    Share on FacebookTweet on TwitterPlus on Google+


    EmoticonEmoticon