Як відключити SuperFetch в Windows 10.

Вчора помітив на своєму комп'ютері підозрілу активність жорсткого диска, який був повністю завантажений. Ну і як Ви розумієте в цей час нормально користуватися своєю Windows 10 неможливо. Я вирішив розібратися з цією проблемою, відкрив диспетчер задач Windows 10 і побачив як служба вузол SuperFetch повністю вантажить мій жорсткий диск.

Дана стаття розповість що це за служба SuperFetch і як відключити SuperFetch в Windows 10. Розглянемо кілька найбільш зручних способів, що дозволяють повністю відключити службу SuperFetch. Які до речі підійдуть і користувачам попередніх операційних систем Windows, так як ця служба вперше була представлена ​​ще в Windows Vista.

Зміст:

  • 1 Що це за служба SuperFetch
  • 2 Як відключити службу SuperFetch Windows 10
    • 2.1 Служби
    • 2.2 Редактор реєстру
    • 2.3 Командний рядок

Що це за служба SuperFetch

служба SuperFetch автоматично завантажує часто використовувані додатки в оперативну пам'ять комп'ютера, що в свою чергу значно скорочує час їх завантаження.Коли користувач звертається до додатка, частина даних для якого вже знаходяться в оперативній пам'яті, воно завантажується набагато швидше, ніж раніше, тому що відпадає необхідність в пошуку на вінчестері і завантаженні частини інформації.

Не знаю наскільки добре ця служба справляється зі своїми обов'язками, але мені не сподобалося що вона так сильно вантажить мій жорсткий диск, який і так вже не новий.Якщо говорити про те чи потрібно відключати службу SuperFetch, то я скажу: що якщо у Вас встановлений SSD диск, то Вам просто необхідно її відключити. Тим більше для користувачів з наявністю встановленого SSD різниця в роботі з включеною і відключеною службою по суті, ні буде помітна.

Як відключити службу SuperFetch Windows 10

Служби

відключення служб дозволяє самостійно створити полегшену версію операційної системи.Користувачеві досить знати, які служби можна відключати, а які не варто. Незважаючи на те, що нова версія операційної системи стала значно легше в порівнянні з попередніми, користувач все ж зустрічається зі службами, які здатні вантажити диск або процесор.Дивіться також: Як відкрити служби в Windows 10.

  • Відкриваємо Диспетчер завдань натиснувши поєднання гарячих клавіш Ctrl + Shift + Esc.
  • Переходимо у вкладку Служби та шукаємо службу технології SuperFetch, яка називається SysMain і зупиняємо її.

  • Далі натискаємо кнопку Відкрити служби або Win + R і виконуємо команду services.msc.
  • У вікні шукаємо службу Superfetch і відкриваємо її Властивості.

  • Далі в пункті Тип запуску нам необхідно змінити значення на Відключено.

  • після цих дій служба SuperFetch автоматично не запускатися після перезавантаження Вашої операційної системи.І Ви не побачите більше як служба вузла SuperFetch вантажить диск. Якщо ж Ви хочете включити її, тоді тип запуску встановлюєте значення за замовчуванням і в диспетчері завдань у вкладці служби запускаєте SysMain, який ми раніше зупинили.

    Редактор реєстру

    Редактор реєстру дозволяє змінювати всі настройки доступні в оновлених параметрах системи.Але як багато хто міг здогадатися, працювати в редакторі реєстру значно складніше. Саме з цієї причини рекомендується перед початком внесення змін створити резервну копію реєстру, після чого строго слідувати нашій інструкції.

  • Відкриваємо редактор реєстру натиснувши Win + R і виконавши команду regedit.
  • Далі переходимо по шляху: HKEY_LOCAL_MACHINE \ SYSTEM \ CurrentControlSet \ Control \ Session Manager \ Memory Management \ PrefetchParameters

  • Де власне шукаємо параметр EnableSuperfetch значення якого потрібно змінити на 0.
  • після внесення цих змін служба SuperFetch також перестане автоматично запускатися після завантаження Windows.Якщо ж Ви хочете включити службу назад цим же способом, тоді змініть значення параметра EnableSuperfetch на 3.

    Командний рядок

    У більшості випадків користувачеві просто необхідно запускати командний рядок від імені адміністратора для відключення вбудованих служб.Так як просто запущена командний рядок не дасть належного результату.

  • Запускаємо командний рядок натиснувши правою кнопкою миші на Пуск і вибравши пункт Командний рядок (адміністратор).
  • У вікні командного рядка виконуємо команду : sc config SysMain start = disabled.
  • Будьте уважні оскільки, якщо Ви не провели перезапуск систему, то сама служба ще активна і не дивуйтеся якщо SuperFetch вантажить диск.Після перезавантаження служба SuperFetch буде відключена повністю. І також можна просто її взяти і зупинити як ми робили в першому способі, щоб не перезавантажувати Вашу операційну систему.

    Висновки

    В цій статті ми розібралися що це за служба SuperFetch в Windows 10 вантажить диск і як відключити SuperFetch.Якщо у Вас встановлений SSD або не багато оперативної пам'яті на комп'ютері тоді ця стаття точно для Вас. Пишіть в коментарі якщо Ви ще знаєте способи як відключити SuperFetch в Windows 10. А також не забувайте ділитися статтею в соціальних мережах і підписуватися на оновлення.

    .

    Поделитесь информацией

    Share on FacebookTweet on TwitterPlus on Google+


    EmoticonEmoticon