Як відключити фільтр SmartScreen в Windows 10.

В перший раз зустрітися c фільтром SmartScreen користувачі могли ще з часів виходу попередньої версії операційної системи. При спробі встановити підозрілі програми фільтр SmartScreen запобігав запуск невпізнаного додатки. Користувачеві ж повідомлялося про те, що система захистила його комп'ютер.

Дана стаття розповість як відключити фільтр SmartScreen Захисника в Windows 10. Будьте обережні, так як після повного відключення фільтра SmartScreen система більше не буде перевіряти файли перед установкою. Якщо ж Ви не використовуєте сторонні антивірусні програми, тоді не рекомендується відключати один із засобів захисту операційної системи.

Зміст:

  • 1 Як відключити фільтр SmartScreen Захисника Windows 10
    • 1.1 Параметри системи
    • 1.2 Панель управління
    • 1.3 Групові політики
    • 1.4 Редактор реєстру

Як відключити фільтр SmartScreen Захисника Windows 10

Фільтр SmartScreen Захисника Windows допомагає захистити пристрій, виявляючи непізнані додатки і файли з Інтернету.Перед відключенням будь-якого із засобів захисту операційної системи кілька разів подумайте. Якщо ж Ви впевнені в джерелі додатки при спробі встановити яке виводиться повідомлення система захистила Ваш комп'ютер, тоді тільки можна відключати SmartScreen.

Параметри системи

Починаючи з оновлення Windows 10 версії 1803 можливість управління фільтром SmartScreen відбувається з оновлених параметрів системи.В розділ безпеки Windows були перенесені всі засоби захисту операційної системи. Так званий центр безпеки Захисника Windows тепер містить всі параметри безпеки в одному інтерфейсі.

  • Переходимо в Пуск> Установки> Оновлення та безпека> Безпека Windows> Відкрити Центр безпеки Захисника Windows> Керування програмами/браузером.
  • Вимкніть Перевірку додатків і файлів, SmartScreen для Microsoft Edge, SmartScreen для додатків з Microsoft Store змінивши значення пунктів на Вимкнути.

  • Якщо ж в попередніх збірках, все було ще сирувате, то починаючи з версії 1803 інтерфейс дійсно став для користувача. Якщо ж Ви використовуєте попередні версії Windows 10 або навіть Windows 8.1, тоді Вам підійдуть способи запропоновані нижче.

    Панель управління

    До поновлення Windows 10 версії 1709 користувачам доводилося налаштовувати SmartScreen в класичній панелі управління. Якщо ж Ви заборонили автоматичне оновлення системи, тоді цей спосіб для Вас. З кожним оновленням знайти панель управління стає складніше і складніше в Windows 10.Але все ж вона ще присутня в операційній системі і містить безліч налаштувань.

  • Відкрийте Панель управління> Безпека та обслуговування> Зміна параметрів Windows SmartScreen.

  • у вікні в Вас запитують що Ви хочете робити з непізнаними додатками.Для відключення фільтра SmartScreen потрібно вибрати останній пункт Нічого не робити.

  • Групові політики

    Редактор локальної групової політики дозволяє відключати більшість не потрібних для звичайного користувача параметрів буквально в кілька натискань. Якщо ж у Вас немає редактора групової політики дивіться інструкцію: Gpedit.msc не найден Windows 10. А також є багато інших способів, як можна відкрити редактор локальної групової політики.

  • Відкриємо редактор локальної групової політики виконавши команду gpedit.msc в вікні Win + R.
  • В редакторі перейдемо по шляху Конфігурація комп'ютера> Адміністративні шаблони> Компоненти Windows> Провідник.
  • Змініть значення параметра Налаштувати функцію SmartScreen Захисника Windows на Відключено.

  • Якщо цей параметр політики відключений, функція SmartScreen відключається для всіх користувачів. Його користувачі не отримають попередження при спробі запустити підозрілі програми з Інтернету.Зверніть увагу, дані значення підходять для актуально версії операційної системи, на попередніх версіях значення можуть незначно відрізнятися.

    Редактор реєстру

    Як і в більшості випадків Ви можете відключити всі що хочете за допомогою редактора реєстру. В цьому випадку потрібно тільки знати які параметри необхідно редагувати.Перед внесенням змін до реєстру створити резервну копію реєстру Windows 10. Раніше створена копія допоможе відновити призначені для користувача зміни в разі невдачі.

  • Відкрийте редактор реєстру натиснувши поєднання Win + R, і у вікні виконавши вставляємо regedit.
  • Перейдіть по шляху: HKEY_LOCAL_MACHINE \ SOFTWARE \ Microsoft \ Windows \ CurrentVersion \ Explorer.
  • Змініть значення параметра SmartScreenEnabled на Off.

  • Після внесення змін до редактор реєстру необхідно виконати перезапуск комп'ютера. Тепер при спробі запуску невпізнаного додатки SmartScreen НЕ буде запобігати його запуск.

    Висновки

    Ми ж не радимо відключати фільтр SmartScreen Захисника Windows, так як знизиться безпеку Вашої операційної системи в цілому.Будь-який з вище запропонованих способів повністю відключає SmartScreen. Користувачеві досить вибрати один з підходящих для нього варіантів вирішення питання.

    .

    Поделитесь информацией

    Share on FacebookTweet on TwitterPlus on Google+


    EmoticonEmoticon