Як користуватися програмою Rufus 36.

Для запису завантажувальної флешки деякі користувачі вже використовують програму Rufus 3.6. Інтерфейс програми дійсно дуже простий і зрозумілий. За допомогою Rufus будь-якої версії можна з легкістю записати на флешку Windows 10. По суті, будь-яка версія програми у Вас встановлена ​​як в 3.5, так і в 3.7 можна користуватися всіма можливостями.

Ця стаття розповість, як користуватися програмою Rufus, на прикладі версій 3.6 та 3.7. Вона володіє основний функціональністю, як і всі інші програми для запису завантажувальних флешок. На відміну від аналогів, тут можна прямо з інтерфейсу скачати актуальну версію операційної системи Windows 10.

Зміст:

  • 1 Як користуватися Rufus в Windows 10
  • 2 Як створити завантажувальну флешку Rufus 3.6
  • 3 Як в Rufus скачати ISO образ Windows 10

Як користуватися Rufus в Windows 10

Всі запропоновані нами способи були протестовані в декількох версіях програми. Безпосередньо перед використанням Rufus доведеться виконати кілька кроків:

Завантажте останню версію програми з офіційного сайту виробника.Нові версії можна завантажувати з інтерфейсу самого Rufus. Усі наступні запуски виконуйте від імені адміністратора Windows 10.
Скачайте з офіційного сайту Microsoft оригінальний образ Windows 10. Потім ми розглянемо, як виконати завантаження останньої версії операційної системи безпосередньо з самої програми.
Тепер збережіть всі важливі дані з накопичувача. Так як всі дані на диску будуть знищені в процесі форматування і перезапису. В принципі можна до запису окремо відформатувати флешку в FAT32 Windows 10.

Як створити завантажувальну флешку Rufus 3.6

  • У розділі Пристрій виберіть накопичувач, куди і будемо записувати образ диска.
  • Тепер в поле Метод завантаження виберіть Диск або ISO-образ натиснувши кнопку Вибрати.
  • після вибору способу вкажіть Параметри способу: Стандартна установка Windows (звичайна установка системи) або Windows To Go (використання системи без установки).
  • У поле Схема розділів виберіть схему розділів цільового диска - MBR (для ноутбуків з Legacy/CSM завантаженням) або GPT (для комп'ютерів UEFI).
  • Виберіть файлову систему FAT32 (за замовчуванням) або NTFS і натисніть кнопку Старт.

  • Для файлової системи NTFS доведеться відключити Secure Boot.Так як вона може не визначатися в процесі завантаження системи.

    Як в Rufus скачати ISO образ Windows 10

    Останні версії програми дозволяють не тільки записувати заздалегідь завантажені образи дисків на накопичувачі. Є можливість завантажувати оригінальні збірки безпосередньо в інтерфейсі самої програми.Для цього достатньо натиснути кнопку Показати налаштування програми, і змінити значення пункту Перевірка наявності оновлень на Щодня.



    Після чого в розділі Метод завантаження замість кнопки вибрати можна буде вказати значення Завантажити.



    У віконці досить вибрати версію операційної системи і натиснути кнопку Продовжити.



    Тепер вкажіть відповідний Реліз, Видання, Мова і Архітектуру, і натисніть кнопку Завантажити. Можна встановити позначку Завантажити за допомогою браузера.



    Після першого запуску програми Rufus користувачі часто відключають перевірку автоматичних оновлень. В такому випадку просто відсутня можливість завантажити образ Windows 10.Саме тому доводиться в налаштуваннях програми включати пошук оновлень.

    Висновок

    Утиліта Rufus важить всього кілька мегабайт, і дозволяє швидко створювати завантажувальні накопичувачі. Можна завантажити звичайну або переносну (портативну) версію програми.

    Користуватися Rufus дійсно дуже просто, так як найважливіші налаштування винесені на головний екран.Користувачеві досить вибрати образ диска і пристрій на яке він буде записаний.

    .

    Поделитесь информацией

    Share on FacebookTweet on TwitterPlus on Google+


    EmoticonEmoticon