Як очистити кеш браузера.

Браузер, при перегляді веб-сторінок в Інтернеті, практично всю інформацію зберігає на жорсткому диску Вашого комп'ютера. Завдяки цьому, для повторного перегляду потрібних сторінок немає необхідності завантажувати їх з мережі, браузеру досить лише витягти необхідні файли з кешу, який був вже завантажений раніше.Кеш браузера це і є та область жорсткого диска, де браузер зберігає файли, завантажені з Інтернету.

Тому в цій статті я покажу Вам як очистити кеш браузера. Ми розглянемо кілька найбільш зручних способів, які актуальні і на сьогоднішній день. Це можна зробити як за допомогою сторонніх програм, так і засобами самої операційної системи Windows, навіть без використання можливостей потрібного Вам браузера.

Якщо ж відповідати на питання навіщо чистити кеш браузера, то можна сказати що всі браузери мають свій власний кеш, і якщо Ви користуєтеся навіть не одним браузером, а кількома, то вага всього кешу вже буде іменниками. А також деякі веб-сторінки можуть відображатися некоректно в зв'язку з тим, що в них були внесені зміни, а браузер продовжує використовувати застарілі дані з кешу.

Зміст:

  • 1 Як очистити кеш браузера на комп'ютері
  • 2 Як очистити кеш за допомогою CCleaner
  • 3 Як видалити кеш браузера вручну
    • 3.1 Як очистити кеш браузера Chrome
    • 3.2 Як очистити кеш браузера Opera
    • 3.3 Як очистити кеш Яндекс браузера
    • 3.4 кеш браузера Microsoft Edge

Як очистити кеш браузера на комп'ютері

Доброю особливістю всіх сучасних браузерів є те, що у всіх них можна скористатися гарячими клавішами щоб відкрити меню налаштувань, де і здійснюється очищення даних браузера.Що є дійсно зручним рішенням як для новачків, так і для досвідчених користувачів.

Отже, щоб очистити кеш будь-якого браузера на Вашому комп'ютері потрібно:

  • Відкрити браузер в якому Ви власне і хочете очистити кеш або видалити історію.
  • Натиснути на гарячі клавіші Ctrl + Shift + Delete.

  • У вікні вибираємо період, за замовчуванням задано видалити зазначені елементи за останню годину, вказуємо період За весь час.
  • Далі відзначаємо власне що хочемо видалити, нас цікавить кеш, тому відзначаємо файли Cookie та інші дані із сайтів і Ваші фотографії та інші файли збережені в кеші.
  • І власне натискаємо кнопку Очистити історію.
  • Тут Ви можете не тільки очистити кеш, а й видалити історію браузера або збережені паролі браузера та інші дані.

    Як очистити кеш за допомогою CCleaner

    Напевно використання раніше встановленої утиліти CCleaner буде найзручнішим і найшвидшим способом як можна очистити кеш браузера або як видалити історію Вашого браузера.Цей спосіб є також універсальним і підходить для очищення кешу в будь-якому браузері. Завдяки зручному інтерфейсу і миттєвої очищення CCleaner сподобатися багатьом. Сам користуюся ним ще з часів першої установки Windows на свій комп'ютер.

    Тому щоб видалити кеш браузера цим способом:

  • Відкрийте програму CCleaner.
  • У пункті Очищення Ви знайдете 2 розділу, Windows і Додатки. За замовчуванням в цих розділах зазначено багато різних додатків в яких також можна провести очистку, Вам потрібно зняти всі ці позначки натиснувши правою кнопкою миші на розділах Windows і Додатки і вибравши опцію Зняти все мітки.
  • Далі закриваємо браузер кеш якого Ви хочете видалити і в ці розділах шукаємо і відзначаємо пункт Інтернет-кеш.

  • Наступним кроком буде натискання на клавішу Аналіз, після якого Ви можете подивитися скільки пам'яті займає кеш.
  • І останнім кроком потрібно натиснути клавішу Очищення, якщо Ви не передумали.
  • Як видалити кеш браузера вручну

    Як говорилося раніше, кеш браузера зберігається на жорсткому диску, тому у Вас є можливість знайти його у себе на комп'ютері і просто почистити папку, де він збережений . Кожен браузер для збереження кешу використовує свою папку, тому нижче я покажу де знайти цей кеш.

    Як очистити кеш браузера Chrome

    Кеш браузера Хром перебувати по шляху:

    [stextbox id = `grey`] C: \ Користувачі \ [ім'я вашого профілю] \ AppData \ Local \ Google \ Chrome \ User Data \ Default [/ stextbox]

    А саме в папках Cache, Media Cache і GPUCache

    Як очистити кеш браузера Opera

    [stextbox id = ` grey`]

    C: \ Користувачі \ [ім'я вашого профілю] \ AppData \ Local \ Opera Software \ Opera Stable \ Cache

    C: \ Користувачі \ [ім'я вашого профілю] \ AppData \ Local \ Opera Software \ Opera Stable \ Media Cache

    C: \ Користувачі \ [ім'я вашого профілю] \ AppData \ Local \ Opera Software \ Opera Developer \ Cache

    [/ stextbox]

    Як очистити кеш Яндекс браузера

    Аналогічно Google Crome кеш шукайте в папках Cache, Media Cache і GPUCache по шляху:

    [stextbox id = `grey`] C: \ Користувачі \ [ім'я вашого профілю записи] \ AppData \ Local \ Yandex \ YandexBrowser \ User Data \ Default [/ stextbox]

    Кеш браузера Microsoft Edge

    [ stextbox id = `grey`]

    C: \ Користувачі \ [ім'я вашого профілю] \ AppData \ Local \ Packages \ Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe \ AC \ MicrosoftEdge \ Cache

    C: \ Користувачі \ [ім'я вашого профілю] \ AppData \ Local \ Packages \ Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe \ AC \ #! 001 \ MicrosoftEdge \ Cache

    [/stextbox]

    цим шляхом і розташувався кеш браузерів. Якщо не шукаєте легких шляхів, тоді можете спробувати його видалити вручну. Але для цього думаю Вам знадобитися стаття як включити приховані папки в Windows 10, оскільки папка AppData за замовчуванням прихована.

    Висновки

    В цій статті я показав Вам як очистити кеш браузера автоматично або видалити кеш вручну. Програм для очищення кешу зараз існує дуже багато, але мені більше до душі CCleaner. У Вас навіть є можливість встановити розширення на Ваш браузер, для миттєвої очищення кешу, натиснувши всього на одну клавішу.Тому як Ви будете це робити вибирати Вам. Сподіваюся стаття була для Вас корисною, пишіть в коментарі знаєте Ви ще якісь цікаві способи як очистити кеш в браузері на комп'ютері.

    .

    Поделитесь информацией

    Share on FacebookTweet on TwitterPlus on Google+


    EmoticonEmoticon