Експорт драйверів за допомогою PowerShell.

Необхідність зберегти встановлені в операційній системі драйвери зустрічається досить часто. Однак до недавнього часу в Windows не було потрібного функціоналу і для експорту драйверів доводилося використовувати сторонні програми. Ситуація змінилася з виходом поновлення Update 1 для Windows 8.1 \ Server 2012 R2, до складу якого входить PowerShell командлет Export-WindowsDriver.

Цей командлет дозволяє витягти зі сховища драйверів (Driver Store) всі встановлені в системі драйвери сторонніх виробників (НЕ Microsoft) і зберегти їх у вказане місце. Export-WindowsDriver вміє діставати драйвери як з працюючої системи, так і з оффлайн образу Windows.

Робиться це досить просто, наприклад для отримання драйверів з поточної системи в папку Drivers можна скористатися такою командою:

Export-WindowsDriver -Online -Destination C: \ Temp \ drivers

Щоб трохи спростити собі задачу, можна змінити висновок такий спосіб:

$ drivers = Export-WindowsDriver -Online -Destination C: \ Temp \ drivers
$ drivers | ft ProviderName, ClassName, Date, Version -auto

Це дозволить відобразити список драйверів в більш читабельному вигляді, із зазначенням виробника, типу і версії драйвера.Як варіант, можна вивести список в текстовий файл і помістити його в директорію з драйверами:

$ drivers | ft ProviderName, ClassName, Date, Version -auto | Out-File C: \ Temp \ Drivers \ drivers.txt



Все експортовані драйвера зберігаються в вказаній директорії, кожен в свою папку, названу по імені inf-файлу.



Витягнуті таким чином драйвера можна встановлювати вручну або використовувати в сценаріях автоматичного розгортання, наприклад за допомогою WDS або System Center Configuration Manager. Також їх можна інтегрувати безпосередньо в інсталяційний образ Windows. Можливість експортувати драйвера дуже зручна, оскільки дозволяє заощадити час на пошук потрібних драйверів.На жаль експорт драйверів можливий тільки в Windows 8.1 \ Server 2012 R2 з встановленим Update 1.

.

Поделитесь информацией

Share on FacebookTweet on TwitterPlus on Google+


EmoticonEmoticon