Windows Media Player для Windows 10.

Замість, класичного програвача Windows Media Player було запропоновано додаток Кіно і ТБ. Тепер після запуску будь-якого відеофайлу він буде відтворюватися саме з його допомогою. Але все ж можливість повернути вже звичний програвач залишилася. Його можна включити, відключити або зовсім видалити як додатковий компонент системи.

Ця стаття розповість, як повернути Windows Media Player в Windows 10. Він раніше використовувався для відтворення звукових і відеофайлів, розташованих на локальному комп'ютері або в Інтернеті. Як не крути, цей програвач уже морально застарів. При необхідності можете ознайомитися зі списком найкращих відеоплеєрів для Windows 10.

Зміст:

  • 1 Як включити/встановити Windows Media Player
    • 1.1 Параметри системи
    • 1.2 Windows PowerShell

Як включити/встановити Windows Media Player

Параметри системи

Незважаючи на впровадження заміни класичного Windows Media Player, його повністю не прибирали з операційної системи.В недалекому майбутньому він буде вже повністю замінений. Але зараз ще його можна встановити в додаткових компонентах системи.

  • Перейдіть в Установки> Програми> Програми та можливості> Додаткові можливості.
  • Виберіть пункт Додати компонент і в списку виділивши Програвач Windows Media натисніть встановити.

  • Windows PowerShell

    Запустіть оболонку Windows PowerShell від імені адміністратора. У вікні, виконайте команду: Enable-WindowsOptionalFeature -FeatureName «WindowsMediaPlayer» -All -Online.



    Для відключення компонента досить замінити Enable на Disable. Після виконання вже відредагованого команди компонент буде успішно відключений.

    Важливо! Процес установки відбувається не миттєво. Дочекайтеся завершення установки компонента для роботи з мультимедіа. Після успішної установки Windows Media Player з'явиться без необхідності перезавантаження комп'ютера.

    Тепер досить звуковий або відеофайл відкрити за допомогою Windows Media Player.Якщо ж потрібно щоб постійно він відкривався доведеться налаштувати зі стандартними програмами в Windows 10. У контекстному меню потрібного файлу виберіть Відкрити за допомогою> Програвач Windows Media.

    Безпосередньо в програвачі можна вибрати потрібний файл для відтворення. І у випадку з музикою створити зручні списки відтворення.Хоча якщо ж докладно ознайомиться з його можливостями то, можна сказати, що його однозначно недооцінюють.



    Раніше доводилося в класичній панелі управління включати або відключати компоненти. Тепер це робиться в оновлених параметрах системи. Користувачеві ж фактично немає критичної різниці.Суть в тому, що розташування деяких компонентів було змінено в порівнянні з попередніми версіями операційної системи.

    Висновок

    В деяких користувачів після поновлення пропав Windows Media Player. Добре що розробники повністю не видаляли його з операційної системи.Він як і раніше включається або відключається безпосередньо в додаткових компонентах. Хоча найчастіше користувачам доводиться шукати йому заміну, оскільки за замовчуванням він не підтримує безліч форматів.

    Дійсно, радує те, що немає необхідності завантажувати інсталяційний файл на офіційному сайті.Якщо пам'ятаєте, для попередніх версій операційної системи була така необхідність. Рекомендуємо Вам придивитися до оновленого додатку Кіно і ТБ, повністю замінює класичний програвач Windows Media.

    .

    Поделитесь информацией

    Share on FacebookTweet on TwitterPlus on Google+


    EmoticonEmoticon