Як повернути мовну панель в Windows 10.

Всі бачили іконку, яка показує поточну мову на панелі завдань на попередніх версіях операційної системи. Після переходу на останню версію системи пропала звична мовна панель Windows 10. У користувачів є вибір використовувати оновлену або ж відновити класичну мовну панель.Але далеко не всі знають, як самостійно додати мовну панель в Windows 10.

Ця стаття розповість, як повернути і відновити мовну панель, якщо вона пропала в Windows 10. Вона буде корисною користувачам, які віддають перевагу стандартної мовної панелі, і для тих у кого пропала мовна панель з панелі завдань.До способу з використанням редактора реєстру варто переходити тільки після створення його резервної копії.

Зміст:

  • 1 Як відновити зниклу мовну панель Windows 10
    • 1.1 Параметри системи
    • 1.2 панель управління
    • 1.3 Редактор реєстру

Як відновити зниклу мовну панель Windows 10

Якщо у Вас пропала мовна панель, тоді потрібно, перш за все, спробувати включити значок мови на панелі завдань.Включення і вимикання значків системних значків дозволяють заховати зайві іконки на панелі завдань. Іноді по різного роду причин бувають ситуації, коли просто мовна панель прихована або пропадає індикатор введення в Windows 10.

  • Перейдіть по шляху: Пуск> Установки> Персоналізація> Панель завдань.
  • У пункті Включення і вимикання системних значків в списку змінюємо значення Індикатора введення на Включено.

  • А також на останні оновлення були перенесені параметри з класичної панелі управління, які дозволяють повернути мовну панель з попередніх версій операційної системи.У перших версіях операційної системи поточні настройки можна було знайти тільки в стандартній панелі управління.

    Параметри системи

  • Перейдіть до розташування: Пуск> Параметри> Пристрої> Введення, і відкрийте Додаткові параметри клавіатури.
  • У розділі Перемикання методів введення відзначте пункт Використовувати мовну панель на робочому столі, якщо вона доступна.

  • Тепер натисніть Параметри мовної панелі, і переконайтеся, що відзначені Закріплена в панелі завдань, Відображати додаткові значки і Відображати текстові мітки.

  • Цей спосіб може Вам знадобиться, особливо якщо у Вас встановлена ​​не остання збірка Windows 10.А також вікно мов і текстових служб можна відкрити за допомогою команди: rundll32.exe Shell32.dll, Control_RunDLL input.dll ,, {C07337D3-DB2C-4D0B-9A93-B722A6C106E2} у вікні Win + R. Додатково можете познайомитися з іншими корисними командами вікна виконати в Windows 10.

    Панель управління

    Якщо ж Ви звикли до стандартного значку мов як на Windows 7 і не встигли ще встановити останні оновлення операційної системи Windows 10, тоді доведеться використовувати класичну панель управління.Зверніть увагу, що такий спосіб на останніх версіях операційної системи не працює, так як додаткові параметри клавіатури були перенесені в параметри системи.

  • Відкриваємо панель управління виконавши команду Control Panel в вікні Win + R.
  • Далі перейдіть в Мова> Додаткові параметри, і знайдіть розділ Переключення методів введення.
  • Встановіть галочку на пункт Використовувати мовну панель, якщо він доступна, і перейдіть в Параметри.

  • Після натискання кнопки Параметри користувач потрапляє у вікно текстові служби та мови вводу. Тепер досить встановити настройки які ми описували в попередньому способі в третьому пункті.

    Редактор реєстру

    Якщо ж Вам не підійшли попередні способи і не допомогли відновити зниклу мовну панель, тоді скористайтеся способом з використанням реєстру. Перед самостійним внесенням змін рекомендується створити резервну копію реєстру Windows 10.

    Потрібно всього лише додати в автозавантаження файл ctfmon.exe. Він запускає мовну панель при старті операційної системи, і працює у фоновому режимі. Ми вже дивилися якими способами можна додати програму в автозавантаження Windows 10.

  • Відкрийте редактор реєстру, виконавши команду regedit у вікні Win + R.
  • Перейдіть в: HKEY_CURRENT_USER \ Software \ Microsoft \ Windows \ CurrentVersion \ Run.
  • Тут же створіть новий Строковий параметр з будь-якою назвою, наприклад, LanguageBar і значенням "ctfmon" = "CTFMON .EXE "або C: \ Windows \ system32 \ ctfmon.exe.

  • Після перезавантаження мовна панель з'явиться на необхідному місці. Замість повного перезавантаження комп'ютера, можна просто перезапустити провідник в Windows 10.Хоч і багато хто не робили такого, але це дозволяє заощадити багато часу користувачеві.

    Внесення до реєстру можна вносити навіть без відкриття редактора реєстру. Для цього створіть текстовий файл, в який вставте наступний текст і збережіть зміни.

    [stextbox id = `grey`] Windows Registry Editor Version 5.00
    [HKEY_CURRENT_USER \ Software \ Microsoft \ Windows \ CurrentVersion \ Run] «CTFMON.EXE» = »C: \\ WINDOWS \\ system32 \\ ctfmon.exe» [/ stextbox]

    Після цього змініть розширення файлу з .txt на .reg. Далі просто відкрийте файл від імені адміністратора, і зміни будуть внесені до реєстру. Можливо, Вам знадобитися включити відображення розширення файлів для того, щоб його змінити.

    Висновок

    Тепер Ви знаєте як повернути або відновити зниклу мовну панель в Windows 10. Однозначно є й інші способи, про які Ви без проблем можете повідомити нам у коментарях. З виникненням будь-яких проблем в системі не завадить перевірити цілісність файлів в Windows 10.

    Однозначно якщо стандартна програма перемикання мови не подобається, тоді Ви можете без проблем скористатися сторонніми програмами. Багато утиліт дозволяють вивести поточну мову на панель задач, але вони будуть створювати додаткову, хоч і невелику, навантаження на систему.

    .

    Поделитесь информацией

    Share on FacebookTweet on TwitterPlus on Google+


    EmoticonEmoticon