Видалення сучасних додатків в Windows 10.

До складу Windows 10 входять так звані сучасні (Modern) додатки, також відомі як Metro-додатки або додатки з магазину Windows. Більшість з них призначений для використання на мобільних пристроях і абсолютно марні на звичайних десктопах без сенсорного екрану.Однак видалити невикористовувані Modern-додатки не так то просто.

Для кожного користувача встановлюється певний набір Modern-додатків. Переглянути їх можна в новій панелі управління, натиснувши на «Пуск» і перейшовши в розділ «Параметри» -> «Система» -> «Програми та можливості».Деякі з додатків можна видалити відразу, але більшість Modern-додатків захищені від видалення та кнопка «Видалити» для них не активна.



Видалити такі додатки можна тільки з консолі, за допомогою PowerShell. Як приклад візьмемо додаток Люди (People) і спробуємо його видалити.Для цього відкриваємо консоль PowerShell від імені адміністратора і шукаємо потрібну програму по імені:

Get-AppxPackage -Name * people *

Знайшовши додаток, видаляємо його командою:

Get-AppxPackage -Name * people * | Remove-AppxPackage



Командлети Remove-AppxPackage видаляє додаток тільки для поточного користувача.При цьому воно залишається у інших користувачів, наявних в системі, а також буде встановлено для нових користувачів при їхньому закладі. Упевнитися в цьому можна, виконавши команду:

Get-AppxPackage -Name * people * -AllUsers

В рядку PackageUserInformation вказана обліковий запис системи, а стан Staged означає, що додаток встановлено і буде додаватися для кожної нової облікового запису на даному комп'ютері.



Якщо ви хочете повністю винести додаток з комп'ютера, то спочатку знаходимо його:

Get-AppxProvisionedPackage -Online | where {$ _. PackageName -match "people"}

Потім беремо вміст рядка PackageName і видаляємо додаток з системи командою:

Remove-AppxProvisionedPackage -Online -PackageName Microsoft.People_2015.627.626.0_neutral_~_8wekyb3d8bbwe



Після цього додаток буде повністю видалено з системи. Якщо воно раптом знадобиться, то його доведеться заново встановити його з магазину Windows, але вже для конкретного користувача.



Таким чином можна видалити будь-Modern-додаток.Але будьте обережні, можна захопитися і видалити сам магазин Windows, який теж є Modern-додатком. А після цього відновити додатки буде досить проблематично.

.

Поделитесь информацией

Share on FacebookTweet on TwitterPlus on Google+


EmoticonEmoticon